Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Pronkzitting De Gentenarren    (zaterdag 16 februari) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
 
 
 
 
 

Tja, daar zit je dan met een leeg scherm voor je. Beloofd aan de ‘baas’ van GuG dat ik wel iets zou schrijven over de pronk. Ik ben nou eenmaal meer een show- en carnavalsliefhebber dan Mister GuG himself.

Door mevrouw GuG

Maar wat ga ik dan schrijven? Ga ik schrijven dat er dit jaar minder optredens waren dan de voorgaande jaren? Nee, want eigenlijk vonden we dat niet zo erg. Het programma was minder gejaagd, meer tijd voor de vrolijke noot van Fanfare wordt je Zeeziek, en onze favorieten uit het jaarlijks terugkerend repertoire waren gebleven of weer terug.

Ga ik schrijven dat het gehalte pp-humor (poep&pies) aan de hoge kant was? Nee ook niet. Want hoewel ik de echte Gendtse onderwerpen en types te weinig zie, deed John Joosten het als nieuwkomer met zijn optreden als Plee-boy het erg goed. En was Hugo Peeters met zijn bloemlezing over scheten ook leuk om naar te kijken. 

Zaterdagavond
Of zal ik schrijven dat we blij waren dat we er op zaterdagavond waren in plaats van zondagmiddag? Op zaterdag wordt de show namelijk muzikaal omlijst door Fanfare wordt je Zeeziek. Nou ben ik zelf een liefhebber van hun humor en kan het echt waarderen dat ze van elk intermezzo (pauze tussen de optredens) iets speciaals maken.

Zo kon er door middel van gejuich gekozen worden welk lied ze speelden, was er een liedjes-bingo en kon er zelfs een speciale prijs gewonnen worden. Anja Berns was de gelukkige. Zij won een heuse fotoshoot van 2 minuten met de fanfare én prins Jan-Willem met zijn Anita.

 Misschien dan toch vertellen dat de Nachtegaaltjes mijn favoriet waren? Het decor (een gigantisch 5 persoonsbed) was goed en met name de act waarbij Mireille Mom en Ans van Bon twee koe-oe-oe-ien uit de stal van Prins Jan-Willem gingen nadoe-oe-oen was goe-oe-oed.

Kipkluifje
Of ga ik delen dat we van onze buren aan tafel zelfs een warm kipkluifje kregen geserveerd? Ik moet nog even de warmhoud- en meeneem logistiek navragen, maar ook het warme hapje nemen we dus voortaan zelf mee.

Nee, dat wordt het allemaal niet… Eigenlijk kan ik vooral concluderen dat we als publiek een ontzettend gezellige avond hebben gehad. Genietend van een pronk in Gendt en door Gendt. En dat ik bewondering heb voor alle dorpsgenoten die er gaan staan, daar op dat podium. Ook al zijn ze niet allemaal de beste zanger of cabaretier, ze zetten wel hun (waarschijnlijk grotere dan ze zouden willen) angsten opzij om te pronken voor Prins Carnaval en het publiek. Complimenten en dank daarvoor. Tot volgend jaar! 

 

 
 
 

 

 
 

Naar het archief