Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Het Sprauwejagersbeeldje (zondag 11 februari) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?

De Sprauwejagers gaan nooit over een nacht ijs. Het gilde bestaat uit tien mannen en ze komen elke twee maanden bij elkaar voor een vergadering. De toekenning van de Orde van de Sprauwejagers heeft wat gekost. Elke vergadering wordt steevast en traditioneel afgesloten met het eten van verse worst, appelmoes, uitjes en augurken. Het is een geheim hoeveel vergaderingen er aan de toekenning gespendeerd zijn. Het besluit is net als altijd met unanieme stemmen besloten.

Stichting Kunstkring Gendt Verbeeld heeft het dubbel en dwars verdiend, zo laat veurzitter Guus Sommerdiek van het gilde weten. ”Deze stichting met vaste vrijwilligers zet zich al jaren belangeloos in voor het stimuleren en leggen van contacten tussen mensen in het kader van beeldende en kunstzinnige vorming. “

Een heel mond vol weet ook  Guus.  “De stichting is een verbinding tussen de maker en waarnemers van kunst.”

Vrijwilligers

Guus tipt even aan dat Gendt Verbeeld al ruim 30 jaar exposities organiseert in De Kijkruit. Verder zijn vrijwilligers actief met De Kunstuitleen, zegt Guus. “Beoogd wordt de kunst onder de aandacht brengen van zoveel mogelijk Gendtse inwoners.”

In Providentia werd de huldiging voortgezet met gratis koffie, thee, krentenwegge en de onvervalste, unieke, enige echte kersenlikeur van De Sprauwejagers.

 

Hét spontane bloemetje naar het publiek voor Wilhelmien Kersten. Goed gedaan Guus.

Oppersprauwerjager Thé Aarntzen mik bekend  ...............

Gendt Ver-bééééééld!

   

Het hele prupke bij mekaor

 

 
 

Naar het archief van Actueel