Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
De camping start met maatregelen   (woensdag 25 maart) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 

Bea Toepoel, een van de vaste gasten die ook aan het helpen is met de schoonmaak. Zij ziet hun caravan als een rustpunt in de coronacrisis. “Even lekker weg. Genieten van de ruimte en natuurlijk het uitzicht op de de Waal.”
 
De verhuur van jachten is ook stilgevallen
 
 
Het onvoorspelbare coronaspook heeft de samenleving stevig in zijn greep. De weersverwachting is betrouwbaarder. Onzekerheid is troef. Ben ik morgen nog gezond? Met welke maatregelen komt het kabinet morgen? De media brengen een stortvloed aan actueel nieuws.

In deze sfeer maakt Camping Waalstrand maakt zich op voor het nieuwe seizoen. Vooralsnog kunnen vanaf 1 april de gasten worden ontvangen. Vooralsnog is het Waalterras van Café Concordia tot en met 6 april gesloten.

Toch is er goed nieuws te melden. De zon schijnt. Roger Cornelissen en Anciëlla Tap houden de moed er in. De huurstacaravans zijn vandaag aan de beurt voor een schoonmaakbeurt. De mannen houden zich bezig met het kappen van een dode notenboom. Schilders zijn bezig om de chalets een likje verf te geven.

Maar hoe nu verder vragen Roger en Anciëlla zich af. Om maatregelen beter te kunnen handhaven heeft het kabinet maandag 23 maart besloten om burgemeesters meer bevoegdheden te geven. “Burgemeesters kunnen specifieke locaties sluiten, zoals parken, stranden en campings. Er kunnen ook boetes worden opgelegd.” Volgens een woordvoerder van Lingewaard mag een camping gewoon open maar moet deze zich wel strikt aan de opgelegde maatregelen houden. “Als bij een controle blijkt dat de camping de maatregelen niet serieus neemt, dan kan een camping gesloten worden. ”

Veiligheid voorop

Camping Waalstrand begint in april gewoonlijk met een rustige start, zegt Anciëlla. Gasten kunnen makkelijk verspreid een plek krijgen. Met Pasen kunnen de boekingen oplopen. De veiligheid staat dan voorop. “De meeste van onze gasten zijn in een leeftijd die vallen onder de risicogroep van de coronabesmetting.”
De stacaravans hoeven geen probleem te zijn, verwacht ze. Tenminste, als mensen zich houden aan de volgende regel ‘Bij groepen van 3 of meer anderhalve meter afstand houden.’ Personen in hetzelfde huishouden, zoals gezinnen, en kinderen zijn hiervan uitgezonderd.Anders gesteld is het sanitairgebouw. Zonder maatregelen zou het een serieuze besmettingsbron worden. Om voldoende afstand te kunnen houden is om de anderste douche gesloten. Bij binnenkomst wordt de gast gevraagd zijn/haar handen te desinfecteren. Gasten worden uitdrukkelijk verzocht om indien mogelijk de wasgelegenheid in hun caravan te gebruiken.

De campinggasten worden volgens Anciëlla zo goed mogelijk geholpen om hun verblijf op Camping Waalstrand in te vullen. Bij Concordia kunnen campinggasten telefonisch eten bestellen en 10 minuten later afhalen. De Gendtse Winkeliers Vereniging heeft een gezamenlijke bezorgdienst op touw gezet.
 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement