Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Boomfeestdag (woensdag 13 maart) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door de Buitenpoort
 
 
 
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
Even, hééél even een licht zonnetje

Nat, guur tot soms stormachtig. Het weer rondom Kasteel Doornenburg is vandaag niet bepaald uitnodigend om buiten aan de slag te gaan. Toch werd de Boomfeestdag een succes. Leerlingen van groepen 7 en 8 van vier basisscholen uit Lingewaard hebben Kasteel Doornenburg in het groen gezet. Ook de bikkels van groepen 7 en 8 van onze bassischolen De Vonkenmorgen en de Tichelaar waren aanwezig. Laarzen aan en hup ien de zud. Twee scholen hadden zich afgemeld.

De organisatie ligt elk jaar in handen van Stichting Lingewaard Natuurlijk (SNL) samen met de gemeente. Door in de gemeente één gezamenlijk Boomfeestdag te houden kan volgens Theo Dhont van SNL de organisatie veel ruimer worden opgezet. Vorig jaar was er in Bemmel een gezamenlijk opstootje.

Het doel van de nationale Boomfeestdag is volgens SNL dat leerlingen bewust leren omgaan met de natuur in hun omgeving en een bijdrage leveren om in de toekomst, die natuur in stand te houden. 

Jammer van het weer. Maar toch, het leek er op dat de vele vrijwilligers van het kasteel en SNL er meer moeite mee hadden dan de jeugd. Ze hebben zichtbaar genoten van het planten, maar ook van de kostelijke natuurverhalen bij de 100-jarige eik, de hoogstamboomgaard, de kruidentuin en een speurtocht door het kasteel.

Ridders

De ridders van het Doornenburgs Garnizoen hebben wat jongeren een bijzonder ervaring bezorgd. De stoerste onder hun waren bereid om bij Paul Magill als ‘slachtoffer’ te fungeren.

Het garnizoen organiseert weer de Slag om Doornenburg. Op 6 en 7 juli gaat het op de Doornenburg terug naar de tijd van de ridders en Vikingen. Compleet met  de grote veldslag. De jeugd kan zich aanmelden om na een training echt mee te vechten. Mail voor info en aanmelden

 
 
 
 
 
 
 

Naar het archief