Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Bouw Vikingboten Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door de Buitenpoort
 
 
 
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli wordt de Slag om kasteel Doornenburg verbeeld. Op het strijdtoneel verschijnen 100 ridders en 320 Vikingen uit 10 landen. Een verhaal over de Vikingen kan niet zonder een Vikingboot. Dan bouw je er toch twee, bedachten de leden van The Knights of the Four Quarters. De eerste kiel is gelegd. Een stevige klus. Er is haast geboden, verzucht Paul Magill van The Knights. Door te moeten wachten op provinciale subsidie van bijna 24.000 euro zijn ze veel tijd verloren. Je moet prettig gestoord zijn om hieraan te willen werken vult zijn maat Paul Kendau aan, de toekomstige captain van de Vikingboot.

De nostalgische sfeer die wijlen boerin Annie Derksen in de boerderijschuur heeft achtergelaten is nog steeds voelbaar. Melkbussen staan als een monument in de koeienstal. Anno 2018 gaat het tijdsbeeld terug naar rond 885 toen de Vikingen plunderend door West-Europa trokken.

Het verhaal gaat dat het zeer onplezierige volkje in 857 aankwam in Meginhardeswich, nu bekend als Meinerswijk bij Arnhem. In 881 hadden de Noormannen Nijmegen veroverd. Ook Kasteel Doornenburg moest er aan geloven. Volgens de geschiedschrijvers resideerden in 885 de Noormannen op het kasteel. Het wordt nog sterker, hun leider Godfried de Noorman zou op De Doornenburg zijn vermoord!

En dat is de link met Kasteel Doornenburg, zegt Paul Magill triomfantelijk. Het maakt niet uit dat bij de geschiedschrijvers de vraag blijft hangen of de Noormannen ‘Doronburc’ met geweld in hun bezit hebben genomen. Het maakt voor ridder Paul van The Knights of the Four Quarters niet uit. Het is een spannend verhaal en vechten zullen de ridders.
Na de Slag om Doornenburg krijgt een Vikingboot een permanente ligplaats in de Linge.
 

 

Captain Paul Kendau

 
   
   

   
 

Het planken zijn klaar om gebogen te worden

   
   
Er wordt nog meer geklust. De  klussenwerkgroep is bezig om een vaste trap naar de zolder te maken
 
 

Naar het archief