Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Vikingboot te water (zondag 17 juni) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door de Buitenpoort
 
 
 
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
Twee weken voor de Slag om Doornenburg stond het kasteel bol van ontwikkelingen. De slag werd nog één keer doorgenomen, de zelfgebouwde Vikingboot ligt in het water én het bestuur van The Knights of the Four Quarters en het kasteelbestuur hebben een historisch verdrag gesloten tot verdergaande samenwerking.

Besloten: “Beide partijen de samenwerking verder willen formaliseren en intensiveren door het opheffen van de zelfstandige Stichting The Knights of the Four Quarters en de activiteiten onder te brengen als vrijwilligersgroep in Stichting tot Behoud van den Doornenburg. ”

Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli vindt het spektakel plaats. Het gevecht tussen de ridders van De Doornenburg en de Vikingen. Het verhaal gaat dat ruim duizend jaar geleden het gevecht heeft plaatsgevonden. Reden voor de Knights om het nog eens stevig over te doen. Doornenburg wordt de plek voor 320 Vikingen uit tien landen, 100 ridders, paarden, boogschutters en 2 Vikingboten. En één boot is vandaag met historisch verantwoord handwerk te water gelaten.
Wat GuG gezien heeft is dat de ridders zich hebben moeten terugtrekken tot achter de gesloten kasteelpoorten.

 
   
   

 

 

 
 
 

Naar het archief