Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
   De jonge lichting         (zaterdag 12 augustus) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt  mede mogelijk gemaakt door vrienden van GuG
 
De Jongens van De Klok wenst iedereen een fijne kermis
Thuis of ergens anders ien ons durp, maak er iets moois van.
Ook tijdens onze kermis is de schutterij bij Jos dichtbij en goed verzekerd!
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

Wat is het gevuul van de Gendtse kermis. Wat zou de reden kunnen zijn dat onze kermis door buitenstaanders als de gezelligste kermis van de regio wordt beschouwd. GuG gaat op onderzoek uit en stuit op Grandcafé nr 19 en café De Klok. Op Ronny Meeuwsen en Roy Wiltink, namens de ‘jonge’ lichting van de Gendtse horeca.  

De schutterij en kermis zijn al decennia lang nauw met elkaar verbonden. Ver voor de tijd van huidige jonge lichting werd het succes van onze kermis gelegd door de oprichting van de Gezamenlijke Horeca Gendt. Die zocht contact met artiestenbureau Leo Lukassen.  De schutterstent was in Gendt nagenoeg uit de gratie, maar door deze actie wisten de horeca en schutterij het tij te keren. De ‘lappen tent’ liep weer vol, mudje vol. Gendt groeide uit tot misschien wel de gezelligste kermis van de regio. Voor jong en oud.

 

Ronny weet dat wel zeker. Op zijn ‘bromfietsleeftijd’ kwam de Huissenaar al naar Gendt om hier kermis te vieren. Roy Wiltink is opgegroeid met het dorpsfeest. “De Gendtse kermis is een feest van het dorp.” En nu staan De Klok en Grandcafé nr. 19 aan de vooravond om samen met de schutterij er weer iets moois van te maken.

Programma


De feesttent doen ze samen, daarnaast geven ze beiden op hun eigen stek hun persoonlijke invulling. Nr. 19 heeft een terras met muziek van Reflexion. De Klok heeft zaterdag en dinsdag op het buitenpodium Duo Vision en Idem Dito staan. Dinsdag pakken de jongens van De Klok uit met Henk Wijngaard.
Het is mooi dat ieder ook en eigen programma heeft, maar het zeker niet ieder voor zich, legt Roy uit. “Het gaat om de kermissfeer in het dorp.”  

Feesttent

Centraal staat de feesttent. Voor De Klok is het de vierde keer dat ze de feesttent organiseren. Voor Ronny en Sam van nr 19 is het na een ‘stage’ tijdens het Kersenfeest, de eerste keer dat ze meedoen.

In de praktijk zijn ze zo’n anderhalve week bezig met de voorbereiding, weet Roy. De gedachten over de invulling is al veel langer begonnen, zo blijkt. Tijden veranderen, zo begint Ronny. Het zou volgens hem niet verkeerd zijn om het vertrouwde kermisconcept voorzichtig tegen het licht te houden. Roy knikt. Kleine aanpassingen blijven nodig om ook voor de volgende generatie ons kermisfeest op een hoog peil te houden. 

GuG krieg vat op  het ultieme gevuul van de Gendtse kermis. Het is gewoon een gek durpsfeest, meent Ronny. Roy Wiltink maakt het af. De tent biedt op zijn drukst onderdak aan een slordige 2000 feestvierders. Ons kent ons, een feest zonder wanklank. De sociale controle is groot en iedereen is er op uit om er een gezellig feest van te maken. En dat is de kracht van de Gendtse kermis, zegt Roy.
In de tent werken zo’n dertig mensen waarvan een deel meer dan 25 jaar kermiservaring heeft. Het ervaren personeel achter de bar is er op getraind om het publiek in de gaten te houden. Soms moet je iets door de vingers zien om het gezellig te houden, maar je mot gin gekke dingen doen, zegt Roy met een lach. Dan is het barpersoneel er snel bij om met de pappenheimer een praatje te maken.  Roy en Ronnie komen bij de kern van het verhaal. De feesttent wordt, in samenwerking met de schutterij, geëxploiteerd door Gendtse ondernemers die het Gendtse kermisgevuul aanvoelen. Een schakel die  volgens de nieuwe lichting van de Gendtse horeca niet verbroken mag worden. 

GuG mengt zich van zaterdag 26 tot en met dinsdag 29 augustus uitgebreid tussen het feestgedruis van de gezelligste kermis van Lingewaard.  

 
 

Naar het archief van onze kermis