Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
   
 
   
Kersenfeest op zaterdag    (29 juni) Terug Vépé
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wit je nog, twee jaor geléje viel op zaoterdag de rège met bakke uut de hemel. De mannen van de Gendtse brandweer puffen. Nog nooit was het op 29 juni zo heet.

 Roy Wiltink zorgde voor een koelkast met flesjes water voor de kinderen. De blage hadden meer aandacht voor krachtig water. Het spuitfestijn trok veel aandacht, bij jongens en meiden. Over vijftien jaar zullen er zich genoeg vrijwilligers aanmelden.

Bij beachvolley horen zand, parasols en de zon hoog aan de hemel. Vandaag was het een tikkeltje te veel. Het wedstrijdprogramma werd door Tweestroom versneld afgewerkt om de grootste hitte voor te zijn.
Op de Gendtse braderie liep naar schatting 90 procent ien de korte boks. Het werd alsmaar heiter.  De feesttent bleef ’s middags gesloten. Niet vanwege de hitte, maar die zou bij slecht weer als alternatief moeten dienen voor het Pretpark van de GWV.

De blage hadden met de warmte kennelijk weinig moeite. Op de muziek van kinderdisco DJ Blijwin werd er gezellig en zelfs fanatiek gehups. 

De belangstelling verschilde sterk per onderdeel van het programma. Net als bij de kramen. Bij de Sprauwejagers zitten ok gewiekste ondernemers. Om de umzet wjèr op peil te brengen, is innovatie nodig, legt Wimke Joosten uut. In de kraom staon sté tuutjes kersen te koop.

Het Beat-It muziekworkshop op het Mediaplein had meer aandacht verdiend. Kinderen konden muziek maken en slagwerkinstrumenten uutprobiere.  De slagwerkgroep van St Caecilia had flink uitgepakt. Toch was het geen vergeefse moeite. GuG stond er bij toen een jongen serieus belangstelling toonde om lid te worden.

Even verderop trok de Photobooth bij De Klok  meer publiek. Je eerst laten schminken en dan met gekke voorwerpen je laten fotografiere  ien de fotokraomsleurhut. Wat kosten de foto’s, vragen twee opgeschoten meiden. Een lach, antwoordt de begeleider.

Ondanks de warmte hadden binnen activiteiten niets te klagen over de belangstelling. De fototentoonstelling van de Historische Kring Gente weet elke jaar een vaste publiek te trekken. Ook de fotoboeken met schoolfoto’s van wijlen Tom Nahon worden steevast doorgebladerd.

In Grand Café Nr. 19 was het druk en bloedje heet. Deels door de spanning bij de Pubquiz.  Het liek gewoon een spelletje, maar dat is durpse schijn. Achter de glimlachmasker wordt er bloedserieus om de Gendtse eer gestreden. Actieve leden van Historische Kring Gente worden ien het team geslup um hun historische kennis. Dit jaor had Caecilia de truc deur. Er werden ok vraoge gesteld over nouw.

Met de groeten van het bestuur
Harmonie St. Caecilia Gendt

 

De blage hadden ook een fijne zaterdag. Kiek op de volgende pagina

 

 

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse vrienden
 

 

 
 
 
 
 

 

 

 
 
 

 

 

Archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement