Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Marco van Moerkerk verzet meer dan grond Terug Vépé
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 

Een rij flinke coniferen rooien. Een tuinpad van gestort beton opruimen. De trampoline ingraven.  Veel mensen doen dit soort tuinklussen in twee weekeinden nog met de schup. Pien ien de rug en blaore ien de handen is het resultaat. Maar ze besparen wel flink op het kostenplaatje.  Marco van Moerkerk heeft bij deze inleiding een andere visie.

Met zijn bedrijf Marco van Moerkerk Grondwerken is hij gecertificeerd om voor Liander te mogen werken. Regelmatig wordt hij voor een klus ingezet.  Zijn passie is afwisseling. Klussen voor een bedrijf en dan weer bij een particulier.

Bij bovenstaande inleiding staat hij graag stil. Marco begrijpt dat het indruk maakt als hij met zijn machines op de aanhanger komt voorrijden. Dat zal best een aardig centje kosten. Dat zou je denken, zegt hij met een lach. “Ik weet wel zeker dat ik voor het rooien van een boom binnen een uur meer voor elkaar krijgt dan iemand op een zaterdag met zijn schop.” Hij laat zich door GuG verleiden om een bedrag te noemen. “Uh, ja, wat voor een boom is het?  Laat ik zeggen amper honderd euro. En mocht het werk tegenzitten, afspraak is afspraak.”

Zijn materieel bestaat uit een compacte minikraan en shovel met verschillende toepassingen. De compactheid is van belang om ook in kleine tuinen en dichtbij een muur te kunnen werken. Verder is Marco in het bezit  van een tractor met laadbak. Bijvoorbeeld voor het afvoeren van grond, puin of groen.

De benaming grondverzet dekt eigenlijk niet de lading van zijn werk. Behalve het uitgraven voor een inrit, wordt hij ook gevraagd bij sloopwerkzaamheden van een aanbouw of schuurtje en het uitgraven van een fundering. “Laatst werd ik gevraagd om een stalen  balk over een tuinschutting te brengen. Kijk, dat vind ik mooi. Het hoeven niet altijd grote klussen te zijn.”

Plannen voor een aanbouw of in de tuin? Marco komt graag kijken of hij behulpzaam kan zijn. “Mijn offerte maakt het verschil.”

Kommerdijk 42.

06 14336163

 


 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement