Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Autobedrijf JST Terug naar Vépé
   
 
Biezenkamp 25a

 0481-729728
 

 

 
   
Ze scheuren in hun vrije tijd graag verschrikkelijk hard op hun racemotor en bezitten gezamenlijk een speedboot. We houden van snelheid. Het is denk ik onze drive, het moet altijd hard gaan, zegt Stijn Hubers met een lach. En we houden van alles waar een motor in zit, vult zijn vriend, zwager en compagnon Jorg Peters aan. Compagnons, want in april hebben ze op het bedrijventerrein de deuren geopend van Autobedrijf JST.

De vriendschap van Jorg (28) en Stijn (27) begon na de basisschool. Beiden kozen ze automatisch voor autotechniek. Want sleutelen aan bromfietsen en later de auto zat er al vroeg in, zonder enige opleiding. Ach, je groeit er in, zegt Stijn. “Gaandeweg leer je dat wat open kan, ook kan weer dicht kan.”
Jorg heeft carrière gemaakt als autotechnicus/leermeester bij Audi en Stijn leek zijn kostje gekocht te hebben als voorman VW- bedrijfswagens. Beiden zijn bevoegd om Apk-keuringen uit te voeren.

Op zich geen verkeerde basis om met een met een rustgevend gevoel in lengte van jaren te rekenen op je maandelijkse salaris. En dan te bedenken dat er in hun vrije uren ook nog werd bijgeklust. Het begon met vriendenhulp maar het liep gruwelijk uit de hand, zo omschrijft Jorg hun groeiende avondklussen. “We zeiden tegen elkaar, wat willen we. Stoppen we hiermee of gaan we voor ons zelf beginnen.”

Het antwoord kwam snel. Op naar het ondernemerschap. Uren werden er besteed aan het uitpluizen over de nodige stappen naar een eigen bedrijf. Voor het maken van een ondernemersplan, keken Rik en Jaap Sommerdijk van ABC Lingewaard over hun schouders mee. Na anderhalf jaar is Autobedrijf JST een feit. Er is geïnvesteerd in een moderne werkplaats met drie bruggen.

Jorg en Stijn zijn geboren en getogen Gendtenaren. De keuze om zich in hun dorp te vestigen was van meet af aan helder. Het pand aan de Biezenkamp was een lot uit de loterij, zeggen ze. Een alternatief elders in Lingewaard was voor de mannen ondenkbaar. Geen discussie, laat een alleszeggende blik van Jorg weten. Het ons-kent-ons gevoel kunnen we het beste uitdragen in ons eigen dorp, legt Stijn uit.

De bedrijfsfilosofie is helder. Geen 9 tot 5 mentaliteit. Afspraak is afspraak, hanteren van vaste prijzen en het streven om elke auto binnen 24 uur weer rijklaar te hebben.

Klantenbinding

En hoe gaat het er in de werkplaats aan toe als twee vrienden en zwagers aan het werk zijn? Jorg doet de aftrap zonder op een goedkeurende blik van Stijn te wachten. “We werken al heel lang samen. Mijn ervaring is, dat wij bij het zoeken naar een oplossing, het beste van elkaar er uit weten te halen. ” En om elkaar te begrijpen hebben we aan een half woord al voldoende, vult Stijn aan. En een half woord is ook voldoende om de vraag gezamenlijk te beantwoorden waar Autobedrijf JST voor staat. Voor een solide klantenbinding op langere termijn.