Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

       

 
 
Haken en breien zijn weer terug Terug naar Vépé
 
 
Het tijdsbeeld dat handwerken wordt geassocieerd met oma’s die sokken breiden of kantkleedjes haken, ligt ver achter ander ons. Haken en breien zijn weer helemaal trendy.
Veel mensen hebben behoefte om te leren haken en breien om ook de leukste creaties te kunnen maken, weet Lianne Pere uit ervaring. “Maar dan is het wel belangrijk om de grondbeginselen goed onder de knie te krijgen.”

In de winkel van Lianne zijn gratis folders verkrijgbaar met informatie hoe je, je zelf stap voor stap de basishandelingen van breien en haken eigen kunt maken. Om te beginnen heb je breinaalden, haaknaalden, garen en een patroon nodig. Aanschaf van de juiste materialen betekent de basis voor succes. Voor je eerste breiwerk kun je het beste breinaalden 4 nemen, legt ze uit.

 
“Voor deze naalden hebben we ideaal garen om aan de slag te gaan. Mooie kleuren en helemaal niet duur.” Wil je leren haken, dan is het advies te starten met naald 3 en Catania katoen. “Mijn advies is, begin niet meteen met duur garen, we hebben keuze genoeg voor een betaalbare prijs.

Fournituren & Katoen is dé speciaalzaak voor haken en breien. Lianne geeft graag advies.