Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Marleen Wegh Terug naar Vépé
   

06-37269989

 
 
 

 

 
   
Slow Sports in de na tuur. Mensen coachen die willen bewegen en bewust kiezen voor een gezonde leefstijl. Marleen Wegh lacht als ze wordt geconfronteerd met de opmerking dat het wel een beetje zweverig klinkt. “Nee hoor, valt best mee. Ik sport graag, maar houd ook van eten koken en lekker eten. Dat kan prima samengaan.” Binnenkort begint ze met de begeleiding van visueel gehandicapten. Om dat mogelijk te maken is ze op zoek naar vrijwilligers die als buddy gaan meesporten.

Marleen is na een post HBO opleiding gevolgd te hebben voor Leefstijlcoaching, aan de academie voor Leefstijl en Gezondheid, haar bedrijf Marleen Wegh Leefstijlcoaching begonnen. Bewust worden van een gezonder leefpatroon is de rode draad, legt ze uit. “Wetenschappelijk is aangetoond dat een gezond leefpatroon niet alleen preventief werkt tegen overgewicht, maar ook tegen hart- en vaatziekten en diabetes.” Het werkt, zegt Marleen uit ervaring. Diabetespatiënten (type 2) zetten hun leven voort met minder of zelfs zonder medicatie.

Wat klanten bijvoorbeeld zeggen: Dankzij jou ben ik bezig met mijn laatste dieet. Meer eten, geen avondhonger. Geen schuldgevoel en toch afvallen!

Gedragsverandering

 Haar bedrijf is vorig jaar gestart en heeft nu al mensen op weg weten te helpen naar een blijvende gedagsverandering. “Het gaat om het stap voor stap veranderen op het gebied van bewegen, voeding, ontspanning en slaapritme.”

Het sporten gebeurt onder de noemer Slow Sports. Het is zonder prestatiegericht sporten. De deelnemers sporten ieder op hun eigen niveau.

Eigen tempo

Slow Sports is gezellig in beweging zijn, legt Marleen uit. Slow Sports is een combinatie van wandelen, met naar keuze stukjes hardlopen, afgewisseld met oefeningen. Na afloop van de lessen is er tijd voor een kop thee en na kletsen. Iedere les is gewoon ontspannen, weet Marleen. “Het is tegelijkertijd een moment voor jezelf. Iedereen kan écht in zijn eigen tempo genieten van sport. En het is ook nog eens buiten, gezellig en goed voor iedereen!”

 De lessen worden in de natuur rond  Bemmel gehouden. Elke vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur. Bij voldoende belangstelling wordt er ook gestart met een groep in Gendt.

Vanaf 17 april start op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur  een groep sporters met een visuele beperking. 

 Info

 Mail

06-37269989

Facebook