Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

       

 
 
Vlees van de gril Terug naar Vépé
 
   
Cafetaria Gendt heeft meer te bieden dan een frietje met eigengemaakte satésaus of een pizza Kapsalon. Tugay Yilmaz heeft zijn assortiment uitgebreid met verrassende schotels. De basis is vlees of kip van de gril. Specialisten zijn er het er over eens dat gegrild vlees een extra smaak geeft en omdat op de grilplaat weinig of geen vet wordt gebruikt, het ook nog gezonder is.

De Turkse keuken is een internationaal gewaardeerde keuken met een lange traditie.
De gerechten zijn meestal gebaseerd op vers fruit en groente, gegrild vlees of vis en vele soorten salades. De schotels worden vaak begeleid door yoghurt en sauzen.

Cafetaria Gendt
Tugay Yilmaz heeft in Nijmegen een vertrouwde naam opgebouwd. Drie jaar is hij nu bezig om Cafetaria Gendt naar zijn hand te zetten. De aanschaf van de grill is een nieuwe stap naar verbreding, met de link naar de Turkse keuken.
 
Gegrilld vlees. Bij Tugay drukt de smaak en kwaliteit het gezondheidsaspect naar de achtergrond. “Het is vooral lékker.” Maar er is meer. Want ook voor de grill komt alles uit eigen keuken, legt hij trots uit. ”en met gebruik van eigen specerijen.”
Het assortiment bestaat uit elf schotels. Met bijvoorbeeld biefstuk, hamburger, kebab, iskender (dun gesneden vlees) en een köfteschotel. Alles inclusief groenten, en saus

Een köfteschotel is een Turks gerecht met gekruid gehakt, ook uit eigen keuken, zegt Tugay met nadruk. En wat is een ‘Tugay köfteschotel? “Die is nóg lekkerder, zegt hij met een uitdagende glimlach. “Kom gezellig bij ons binnen en proef onze Turkse specialiteiten.”
GuG heeft de gefotografeerde mixed grill mogen proeven. Het vlees is sappig. Met gezonde groenten en Turkse rijst geeft het bezoek aan cafetaria Gendt een buitenlandse vakantiestemming.