Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 

Appelplukdag met boerenstraatje  15 september

Terug naar Vépé
   
 
 
Wij zijn ook vriend van GuG
 

 

 
   
De plukkers van boerderij De Geer zijn al begonnen met de nieuwe oogst appels en peren. In de boerderijwinkel zijn ze volop verkrijgbaar. Tijdens de Landelijke Appelplukdag kunnen consumenten zelf hun fruit plukken. Zaterdag 15 september is iedereen in de boomgaard welkom voor een gezond en feestelijk gezinsuitje. Op de boerderij is een gezellige boerenmarkt.

Elstar is het meest gewilde appelras. Tijdens de appelplukdag kunnen de bezoekers in de boomgaard meerdere rassen plukken én proeven. Een appel eten direct van de boom geeft iets speciaals, zegt Peter Roelofsen. “En die ervaring wil ik de bezoekers graag meegeven.” Om dat gevoel mee te geven kan er in de boomgaard gratis worden geproefd. Appelplukkers geven uitleg over verschillende rassen. Jos Roelofsen kijkt er weer naar uit. “Wat is er mooier dan in de natuur over een hartstikke gezond product te mogen vertellen.”
 

Voor de meeste kinderen is een rit met het appeltreintje een ware attractie. Bezoekers worden hiermee naar de boomgaard gebracht. De geplukte appels kunnen bij terugkomst op de boerenmarkt worden afgerekend.

Boerenstraatje  

Yvonne Roelofsen neemt de boerenmarkt voor haar rekening. Het belooft weer een gezellige dag te worden, voor jong en oud.

Kinderen kunnen op het springkussen hun energie kwijt. Onder de grote notenboom kan worden geknutseld en gratis worden geschminkt. Nieuw is het boerenstraatje met een zuivel- en kaasproeverij. Kinderen kunnen een boerderijbewijs halen.

Op de boerenmarkt staat een verscheidenheid aan kramen. Leden van het Ambachten Genootschap Werm en Kald zijn weer aanwezig. Ook de palingroker is weer present. Yvonne Roelofsen zorgt op het boerderijterras voor koffie, thee, frisdrank, pannenkoek en een barbecue. De speeltuin is vrij toegankelijk.

De Appelplukdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.