Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 

Start kersenseizoen met nieuwe traditie

Terug naar Vépé
   
 
 
Wij zijn ook vriend van GuG
 

 

 
 

De Betuwse kersen beginnen te kleuren. Rode blosjes in de boomgaard van boerderij De Geer kondigen ook in Flieren het kersenseizoen 2019 aan. Voor de familie Roelofsen breken mooie en drukke tijden aan. Peter brengt de boomgaarden onder het zeil.  Yvonne denkt al aan de logistiek voor de verkoop. Begin juni liggen de eerste kilo’s in boerderijwinkel De Geer.  De start van het kersenseizoen begint dit jaar met een nieuwe kersentraditie. 

De Betuwe staat als vanouds bekend als de kersenstreek van Nederland. Boerderij De Geer is geen onbelangrijke speler. Gendt maakt naam met het jaarlijkse kersenfeest. 
Een combinatie die Peter en Yvonne aan het denken hebben gezet. Om het kersenseizoen feestelijk te starten krijgt een lid van de organiserende vereniging van het Kersenfeest, door Yvonne Roelofsen heerlijke kersen aangeboden. Eén van de 35 heerlijke kersenrassen die dit seizoen in haar winkel liggen.

Harmonie St. Caecilia bijt het spits af met De Geer’s kersentraditie. De organiserende vereniging mag een lid voordragen die begin juni kan genieten van Betuwse kerse uut Flieren.

 
 
 

Groeten uit Gendt 2019

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement