Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 

Doe-Herfstfair

Terug naar Vépé
   
 
 
Wij zijn ook vriend van GuG
 

 

 
   

De dagen worden grijzer, kouder en korter. De winter is in aantocht. Boerderijwinkel de Geer zwaait op zaterdag 25 november de herfst uit met een gezellige doe-herfstfair. Jong en oud komen aan hun trekken. Met eigen handen kennismaken met oude ambachten, kinderen gaan pannenkoek en broodjes bakken , volwassenen kunnen herfstrecepten proeven en elkaar ontmoeten. Kortom, een warme sfeer om de winter in te gaan.

De winter heeft iets speciaals. Koud maar knus, de warmte van open vuur, heerlijke gerechten en vogels zoeken voedsel in je tuin. Allemaal gezellige momenten om op onze boerderij aandacht aan te besteden, zegt Yvonne Roelofsen. In samenwerking met het Ambachten Genootschap Werm en Kald worden bezoekers in winterse sferen gebracht. Yvonne is druk geweest in haar boerderijkeuken.

Gendtse spiekers

Bij de smid is het rond zijn smidsvuur heerlijk vertoeven. Henk neemt bezoekers mee naar het ambachtelijke handwerk van vroeger. Bezoekers kunnen de handen uit de mouwen steken door zelf Gendtse spiekers of sleutelhangers maken. Laat je spierballen maar zien, zegt de smid uitdagend.

De mandenmaker Johan legt uit hoe vroeger manden werden gemaakt. Bezoekers krijgen de gelegenheid om onder zijn deskundige leiding een voedertrechter voor mezenballen te maken.
Kinderen kunnen ondertussen bij Yvonne een pannenkoek bakken. Het beslag is gemaakt van meel rechtstreeks van de molen.
 

 

En dan de inwendige mens. Worstenroker Henk Megens komt met zijn rookworst van een recept, gevonden in Kasteel Doornenburg. De grove worst wordt ter plekke gerookt. En hij heeft ook nog tijd om vragen te beantwoorden. Vrog mien de ore van de kop en pruuf de heerlijke rookworst, zo zegt hij uitnodigend.
 

Winkelboerderij de Geer laat zich ook niet onbetuigd. Er is gratis chocolademelk, gemaakt van verse melk van de bonte dames van boerderij De Geer. Kinderen kunnen boven een vuur broodjes bakken. Verder is er winterse erwtensoep verkrijgbaar, appelgebak en koffie en thee.
Weleens ambachtelijk gemaakte jam, chutneys en zuur geproefd? Ook dat mag je proeven op de doe-herfstfair. En dat alles in een gemoedelijke sfeer zoals je op een boerenerf kunt verwachten.
Welkom op zaterdag 25 november. Van 10.00 tot 16.00 uur.