Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 

Appelplukdag met een vleug Middeleeuwen

Terug naar Vépé
   
 
 
Wij zijn ook vriend van GuG
 

 

 
   
Appelplukdag en boerenmarkt op boerderij De Geer
Boerderij De Geer staat weer in het teken van de appel- en perenteelt. Met de Landelijke Appelplukdag op zaterdag 16 september begint het nieuwe plukseizoen met een gezellige boerenmarkt. Ruim 35 fruittelers in Nederland openen die dag hun boomgaarden voor de consument. Een gezond en een feestelijk uitje voor jong en oud. Kasteel Doornenburg is aangenaam nadrukkelijk aanwezig.

De meeste appelrassen zijn lang houdbaar, maar het aller lekkerste blijft een appel direct van de boom, zegt Peter Roelofsen. “Een appel eten in de boomgaard geeft toch iets speciaals. En dat gevoel wil ik de bezoekers graag meegeven.” Om dat gevoel mee te geven kan er in de boomgaard gratis worden geproefd. Appelplukkers geven uitleg over de appelteelt en de verschillende rassen.

Gids

Jos Roelofsen kijkt als gids  er weer naar uit. “Wat is er mooier dan in de natuur over een hartstikke gezond product te mogen vertellen”.
Met het inmiddels befaamde ‘appeltreintje’ worden bezoekers naar de boomgaard gebracht. De geplukte appels kunnen op de boerenmarkt worden afgerekend.
 

 

Boerenmarkt

De boerenmarkt belooft een gezellige dag te worden. Kinderen kunnen op het springkussen hun energie kwijt om daarna op speelse wijze appels te persen tot appelsap. Onder de grote notenboom is er verder de mogelijkheid om te knutselen. Een fotograaf portretteert kinderen in een ‘’boerensfeer’. De speeltuin is vrij toegankelijk.

Op de boerenmarkt staat een verscheidenheid aan kramen. Het wordt een dag van proeven en kijken. Henk Megens, alias Hendrik de Reuker, van het Ambachten Genootschap Werm en Kald komt zijn rookworst van een eeuwenoud middeleeuws recept roken. Een smid uit de Middeleeuwen laat het ambachtelijke werk zien. Ridder Paul Magill van The Knights of the Four Quarters komt naar Flieren. Te paard laat hij bezoekers ruiken aan de Middeleeuwen. De palingroker zorgt voor vers gerookte paling. Boerderijwinkel De Geer zorgt op het boerderijterras voor koffie, thee, frisdrank, pannenkoek en een barbecue. Accordeongroep Betuwe Oost is aanwezig voor een stukje gezellige sfeermuziek.
De Appelplukdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

The Knights is een levende geschiedenisgroep die zich richt op de middeleeuwen, de tijd van ridders en kastelen. Zij doen dit iedere maand op de derde zondag op het binnenterrein van Kasteel Doornenburg. Toegang gratis.
 

  Ridder Paul Magill