Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

         

 

 
 

André Milder en zijn collega's  van Heilbron

Terug naar Vépé
   
 
 
Wij zijn ook vriend van GuG
 

 

 
   
 
 
 

Het vertrouwde bord gé van het pand. Jos Venselaar & Partners heeft de stevige basis gelegd voor Heilbron Gendt. Jos zei als Gendtse ondernemer altied ‘Goed geregeld, Altied dichtbij’. Mar is ’t kantoor in Gendt nouw stads geworden? Zeker nie.  Er is namelijk nog steeds dialect hoorbaar, laat André Milder merken.

GuG gé op de thee bij de opvolger van de vorig jaar overleden Jos Venselaar. André Milder, Gendtenaar en woonachtig in Bemmel omdat er ien zien durp gin woningen werden gebouwd. Per 1 januari is hij in dienst bij Heilbron Gendt. Hij mag, zegt hij, met zijn teamleden Liza en Jolanda de belangen van het klantenbestand behartigen. Hij twijfelt over de juiste formulering. Gendts? “Het blief hier heerlijk Lingewaards.”

Team

André heeft zijn piketpaaltjes gezet. Zijn streven is te werken aan een fijn team en groei, want zonder dat is er volgens hem weinig toekomst voor een volwaardig kantoor. “Maar dat betekent niet dat ik Jos moet of wil kopiëren. Ik ben en blijf gewoon mezelf.
André Milder is geboren ien de Diekstraot. Gelijkenis met Jos? De 49-jarige adviseur denkt na. Ze handelen zijn  hetzelfde in denken, werken, sociaal en netwerkers. Een mens kopiëren is niet goed, gevaarlijk zelfs. Ik doe het dus op mien eigen manier mar wel met ut gevuul van Jos, zegt André.

André Milder is zo’n drie jaar hoofdtrainer van de waterpoloërs Heren 1 Thetis. Daarvoor lag hij als  jeugdlid bij de Gendtse club in het water. Puur een Thetisman.  Onder zijn trainerschap behalen  polomannen in 2018-2019 een dubbelscore; kampioen en bekerwinnaar. Door corona ligt alles plat. Ook de competitie, laat hij met spijt weten.  Maar we zijn nog steeds kampioen! zegt hij. Maar daar moet de trainer het dan ook mee doen. Nu is het met zijn vrouw en dochter wandelen. André vraagt zich af. Als het weer kan,  hoe en wanneer hij de hoofdmacht van Thetis, dan weer op het oude stempel krijgt. Ach, schudt hij nonchalant, net als bij verzekeren, je begint altijd  met een goed gesprek.

Een vak

Praten en luisteren is als trainer en adviseur misschien wel hét belangrijkste. “Verzekeren is ook een vak. Mensen leggen hun hele hebben en houden in handen van dé adviseur, vergis je daar niet in.” Bij André Milder stromen de polissen al jaren door zijn bloed. 20 jaar geleden is hij door Jos Venselaar als nieuwe adviseur verzekeringen bij Guijt terecht gekomen. En nu sta ik hier. Achter een nieuw bureau van Heilbron. “Het gé goed, heel goed, mag ik wel zeggen.” André heeft na 20 jaar te maken met een nieuw team van collega’s. Jolanda van Dijk moet even nadenken op de vraag wat de overeenkomsten zijn. André heeft dezelfde manier van contact maken met relaties, vriendelijk, toegankelijk en met een grapje. En als collega vind ik André een aardige collega waar je mee in gesprek kan, een mening mag geven en nog veel over de branche van kan leren.

Liza Brom spreekt het sociale karakter ook aan. Hij kletst zo graag, zegt ze met een tevreden lach. “En André houdt van gezelligheid.”
Gezelligheid, teamspirit en Gendt waren voor de ‘nieuweling’ André de redenen dat hij met deze meiden op de foto wilde. Samen gaan ze Heilbron Gendt doen. Het Gèndts dialect laten ze graag aan André Milder en Groeten uit Gendt over.

 

   
 
 
 

Groeten uit Gendt 2021

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement