Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

         

 

 
 
De kjčrsebongerd Terug Vépé
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

   

 

 
 
 
 

Wie een advies- en accountantskantoor  naar binnen wandelt ziet als eerste aanblik niet snel een bloeiende boomgaard.  Wel ien  Gendt. De kjčrsebongerd van de gebroeders Joosten, zegt Jaap Sommerdijk gelijk. In de spreekkamer legt hij de achtergrond uit.  Het tweede kantoor van Van Herwijnen  moet het Gendtse karakter behouden. En nog heel lang, zegt de Gendtse  vennoot en directeur Sommerdijk . “Hier begon ik met mijn broer Rik 13 jaar geleden  ABC Lingewaard met dorps klantencontact als basis en dit gaan we nog vele jaren zo doorzetten.”  Het gevoel is nu ook tegen de muren geplakt. Op de spreekkamer glinstert de Poelwijktoren in een nostalgische vleug pruimenbloesem van de voormalige bongerd van Thé Lenderink.

 Vanwege corona is de ‘herschikking ’ van het kantoor nog niet voltooid. Bijna, weet Jaap, maar dat de afronding langer op zich laat wachten is helder. Zijn optimisme staat als een huis. Uiteindelijk gaat dit kantoor een ontmoetingsplaats worden voor bijvoorbeeld themabijeenkomsten voor ondernemers, zo verzekert hij. “Corona heeft mijn plannen op de iets langere baan geschoven, maar ik verzeker je, op de vrijdagmiddag zie ik ondernemers hier samen een biertje drinken.”
Het kantoor van Van Herwijnen Kreston heeft dit jaar zijn handen vol aan corona. Volgens Jaap slokt het vele uren op. “Echt, dit wordt voor veel ondernemers in dit land een zwaar jaar. Wij zijn nu druk om onze klanten hier zoveel mogelijk doorheen te loodsen en toegevoegde waarde te leveren.”

Voor Gendt ligt voor Jaap nog een uitdaging te wachten; De splitsing van het pand in kantoor op de begane grond en woonruimte op de etagevloer. De bouwtekeningen liggen voor goedkeuring bij de gemeente. Hij kan geen voorspelling doen over de tijdsplanning. Het kum goed, zegt Jaap Sommerdijk met een lach.

Vragen? Kijk op Van Herwijnen Kreston.

Een mail naar Jaap kan altied. 

 

 
 

Groeten uit Gendt 2021

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement