Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
 JST ook voor vrachtwagens, trucks en trailers Terug naar Vépé
   
 
Galgendaal 6

 0481-729728
 

 

 
 
 
 
 

In de werkplaats van Autobedrijf JST een personen- of en bedrijfsauto keren gaat met gemak. Een vrachtwagen met trailer naar buiten rijden, vraagt andere kwaliteiten. De APK keuring zit er op. Bastiaan stuurt de kolos van Janco Visser behoedzaam achterwaarts naar buiten. Stijn geeft aanwijzingen en kijkt of de Willem Alexanderstraat vrij is.

Sinds 1 januari is JST ook ingericht voor onderhoud en reparatie van vrachtwagens, trucks en trailers. Bastiaan is erbij gekomen voor het zware transport. Stijn wisselt naar behoefte naar Bastiaan en Jorg, die zich bezighoudt met personenauto’s en lichte bedrijfswagens.

Beiden zijn ervaren vrachtwagen eerste monteurs . Het was een bewuste keuze, laten ze weten. Het werk aan een vrachtwagen is veel breder, legt Bastiaan. “Op één dag kun je wel met drie of meer personenauto’s tegelijk bezig zijn. Je vliegt dan van het een naar de ander.” Een vrachtwagenmonteur is vaak een dag bezig met één klus. Stijn knikt instemmend. De Apk-keuring bijvoorbeeld. “Je bent al een uur bezig om de assen te keuren.” Het onderhoud is globaal te verdelen in motorisch, lucht, hydrauliek, tachograaf en cabine. Laswerk komt soms ook om de hoek kijken.

Bastiaan en Stijn kennen elkaar als collega bij een MAN-garage. Hilariteit in de garage. Bastiaan: ”Het enige verschil is dat ik uit stad Huissen kom en dat Stijn is geboren en woont in Gendt.” Het gesprek komt uit op eensgezindheid. In tegenstelling tot de particulier met de transportsector is dat er geld verdiend moet worden. “ De reparatie of onderhoud moet gewoon goed zijn, weet Bastiaan uit ervaring. De monteur is geen prater, maar een doener. “Overleg om bijvoorbeeld banden te vervangen is in deze sector niet nodig. Bij een particulier ligt dat anders. Vrachtwagenchauffeurs weten best wat een vrachtwagen per jaar kost aan onderhoud. ”

Autobedrijf JST begon met een klantenkring van vrienden, familie en bekenden. Amper drie jaar later  heeft hun bekendheid de grenzen van Lingewaard overschreden. Zowel bij particulieren als bedrijven. En dat heeft alles te maken met vertrouwen, vult Stijn aan. “JST is in Gendt begonnen als een dorps bedrijf. En dat durpse vertrouwen blijven we koesteren. Ook bij vrachtwagenchauffeurs.”

 
 

Groeten uit Gendt 2020

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement