Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Inschrijving  Gendtse Paarden- en Ponykeuring Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door Vrienden van de loterij
 
 
 
 
 

Bestuur

Voorzitter
Pieter vd Broek

Secretaris
Sanne Witjes

Penningmeester Jaap Sommerdijk

Bestuurslid
Sara Ederveen
 

 

 

Een beeld van 2017. De keuringen staan ook dit jaar weer  centraal op kermisdinsdag.
 
 

Niet de verkoop, maar de keuringen staan centraal op de Gendtse Paarden- en Ponykeuring. Op kermisdinsdag 27 augustus wordt de Dorpstraat weer ingericht als een sfeervolle manege. De inschrijving is geopend. Tevens is de lotenverkoop gestart van de honderdste Gendtse Paardenverloting. Nieuw is dat de trekking tijdens de keuring wordt gehouden. In de Dorpstraat onder toezien oog van de notaris én het publiek. De hoofdprijs is een reischeque ter waarde van 500 euro.

Er wordt gekeurd in leeftijdscategorieën. Er zijn prijzen te winnen in de rubrieken Shetlander mini, midden en groot, Welsh, Harlinger, Hackney, KWPN, Fries en overige rassen. Premie voor deelname bedraagt 10 euro. Vanaf 10.30 uur is een veearts de deelnemende paarden en pony’s gratis na te kijken.

Stichting Paarden- en ponykeuringen doet een oproep om bij aanmelden extra info over het paard of pony te geven zodat de spreekstalmeester in staat is met extra info het publiek zo veel mogelijk bij de keuring te betrekken.

Mail hier je inschrijving.

Gezien het succes van de eerste editie van ‘Versier je pony’, is de wedstrijd voor kinderen geprolongeerd. Dit jaar belooft de organisatie dat de wedstrijd nog groter gaat worden met wederom een aantrekkelijke prijzenpot.

Dat de laatste dinsdag van augustus in Gendt leeft, is de voorzitter wel duidelijk. Op een bijeenkomst, waar alle uitgenodigde deelnemers van keuringen aanwezig waren, werd de vraag gesteld of het evenement op zondag dan wel dinsdag gehouden moet worden. “Het was voor ons wel duidelijk. Unaniem was de stemming voor de dinsdag." Een stimulans voor het jonge bestuur om de traditie op kermisdinsdag te behouden, laat de voorzitter van de Paarden- en Ponykeuring weten. “Het leeft onder de deelnemers én Gendtse inwoners.”

Paarden- en Ponykeuring met braderie. Dinsdag 27 augustus, vanaf 9.00 uur.

Lees ook: Handjes gezocht

 
 

Naar het archief