Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
De prijs  (vrijdag 23 maart) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door de Buitenpoort
 
 
 
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

Groep 8 van basisschool Pius X uit Bemmel was vandaag te gast op Kasteel Doornenburg. Een speciale gast. En dat alles dankzij hun klasgenoot Yordi Jansen die vorig jaar de tekenwedstrijd had gewonnen,  uitgeschreven door Sjors Sportief en Creatief.

De kinderen werden behoorlijk in de watten gelegd. Kasteelgids Jeroen  Maat verzorgde de klas in twee groepen een interactieve rondleiding. De klas genoot zichtbaar van zijn vertellingen, want er waren vragen te over. Er was niet eens voldoende de tijd om aan het eind nog harnassen te passen. De oh’s en aaaah’s waren niet van de lucht. Er is één troost. Kasteel Doornenburg is het hele jaar door toegankelijk voor een rondleiding.

De ridders Paul Magill en Charles Frazer van The Knights of the Four Quarters gaven buiten een workshop boogschieten.  En het viel in het begin niet mee om de pijlen weg te schieten. Na een half uur geeft Paul complimentjes weg. “In het begin kwamen de meeste pijlen op de grond terecht. Maar nu treffen sommigen al doel.”

Het kasteelbezoek werd afgesloten met broodjes knakworst.  Yordi Jansen is tevreden. Op de vraag wat hij het mooiste van de ochtend vindt.  Boogschieten of de rondleiding? Allebei, zegt hij met een voorzichtige glimlach.

 

 

Yordi Jansen

 
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Schieten....................

..................... en ophalen.

 
 

Naar het archief