Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Sint op bezoek bij bewoners St. Jozef     (zondag 1 december ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?

De oudjes zien vur de duvel en Sinterklaos nie bang!

Bij Sint ook heerlijk kinderplezier bij het bouwen van de Eiffeltoren

Gebak en pepernoten

 
 
 
 
 
 

Sinterklaas en zijn Pieten worden verwacht. De bewoners van St. Jozef druppelen binnen, stiefelend of in de rolstoel. Activiteitenbegeleider Rikie Rutten verwelkomt ze van harte en met een kwinkslag. “En netjes oppassen hoor, anders moet je mee naar Spanje.” Niemand zal zich verzetten, zo is de veelgehoorde reactie. “Ien Spanje is wèrmer dan ien Gèndt.”

Sinterklaas komt al vele jaren in het zorgcentrum. Al ien de nostalgische  tied van bejaardehuus St. Jozef. Het is dit jaar zijn zeventigste feestelijke intocht. Vandaar een speciale ochtend om gezellig bij elkaar te komen. De Pieten komen met goedgevulde zakken met pepernoten en Winkeliers Vereniging Gendt heeft wat lekkers bij de koffie meegenomen.
En wat waren ze voeg. Dat heeft zijn reden, weet Sinterklaas. Twaalf uur is het in St. Jozef etenstijd. Gezellig of niet, maar om 12 uur moet alles in gereedheid zijn gebracht om te kunnen eten.

En gezellig was het. Sinterklaas, muziek- en danspieten  en blage uut Gendt hadden voldoende tijd um vur de èèt het de bewoners naar hun zin te maken. Bij een aantal mensen schuift hij aan tafel voor de klets. En er wordt gedanst, gehupst, spelletjes gedaan en geklets.
Waarom kan Sinterklaas zo oud geworden? Niemand steekt de vinger op. Het geheim deelt hij graag met ‘de oudjes’ van zorgcentrum St. Jozef. Door pepernoten te eten, zo verklapt hij.

Maar Sinterklaas is ook nieuwsgierig hoe zijn generatie het fikst. Hij gaat naast Mieneke van Alst zitten. Na licht aandringen weet Sinterklaas het geheim van Mieneke te ontfutselen. Ze eet elke dag chips.

Bert Rikken mag bij hem komen. Sinterklaas blijkt een vaste bezoeker te zijn van GuG. Hij heeft veel informatie over deze jonge kjèl. En toch weet de Sint uit zijn gesprek meer wetenswaardigheden te ontfutselen. Zeker op het gebied van heel oud worden. Bert doet dat met een glaasje port.

Sinterklaas weet genoeg. Pepernoten, chips en port, en je mag nog heel lang van de wereld genieten.

 

 

Proost op 70 jaar intocht

Sint tot Mieneke: Tot volgend jaar

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement