Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Swen 12,5 jaar  (dinsdag  10 september ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 
   
 
 
 
 
 
 

Het kleine team van IKC de Tichelaar lijkt een beetje op een kleine familie. Is er een feestelijk opstootje, dan maakt iedereen er een groot feest van. Directeur Swen Schwartau wordt ’s morgens door zijn team er aan herinnerd dat hij al 12,5 jaar op De Tichelaar rondloopt.

Bij een jubileum hoort een cadeau. Swen mag samen met zijn gezin, broers, paps en mams genieten van het ‘Rondje om de kerk’ festival.  De inhoud van het programmaboekje is niet bepaald bescheiden. “Dit jaar hebben we een speciale editie met uitsluitend special acts. Het niveau van de artiesten ligt dit jaar ver boven het gemiddelde.” Zang, dans acrobatiek en tot slot een intiem vraaggesprek.  

En ja hoor. De leerlingen van de stamgroepen 7-8 weten met hun vragen het karakter van de ‘directie’ te ontleden. Betrokken, aardig en humor, oké. En vroeger? Ook aardig, maar een rebels jongetje. Hij kon behoorlijk ondeugend zijn, zo weten de leerlingen bij hem los te peuteren. Tot brandstichting toe, voegt zijn vader er aan toe.

Het feestje wordt in de aula afgesloten met een optreden van het team. De directeur lacht en geniet met volle teugen van alle aandacht. Was jij vroeger een ondeugend jongetje, vraagt GuG in de ‘wandelgangen’ van De Tichelaar. Hij knikt. Swen Schwartau uit zich als een rebelse directeur.

En dat wordt wel gewaardeerd. Namens het team doet Michiel Evers het dankwoord. Hij besluit met de opmerking dat de directeur van IKC de Tichelaar altijd laat merken trots te zijn op zijn team. “Wij zijn trots op onze directeur.”

 

Onze superheld

 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement