Vrienden van Groeten uit Gendt

 Terug naar begin  Actueel  Agenda  Ingezonden  Links  De Vrienden  Contact
 Gendtse polder  Groeten uit Gendt  Bekende Gendtenaren  Gendtse namen  Met 'n Knipoog  Bijzonder Moment  Uut de ouwe deus
 Zwart Wit ien Kleur  Geroezemoes  Ons volkslied  Strip uut Gendt  Het Gendtse gevuul    

Hoogveld Elektra

Lente

Hoogveld Elektra aan de Langstraat is verpakt in lenteachtige Narcissen.

   

Historie
 

 

Het bedrijfspand van Hans Hoogveld Electra neemt een prominente plaats in bij de entree van Gendt. Dagelijks gaan van hieruit 12 elektriciens gemotiveerd op pad om de klus te klaren. Van woningbouwprojecten, renovatie tot het aanleggen van een stopcontact bij een particulier.  Dit jaar is er een tak internetdiensten en telecom aan toegevoegd.

Het Gendtse bedrijf bestaat bijna 75 jaar. Hans en Gera Hoogveld stapten eind jaren 80 met succes in het familiebedrijf.

Onder hun leiding werden de piketpaaltjes verzet tot ver in de regio. ,,Wij pakken alles aan. Elke klant, groot of klein, kan rekenen op dezelfde aanpak. Het mot gewoon goed zien’’, zegt Hans Hoogveld op gedreven toon. Want gedreven is hij. Het bedrijfspand en zijn wagenpark is zijn visitekaartje.

Alles klopt. ,,Je kunt bij een klant toch niet met een oude en gedeukte servicewagen voor komen rijden.’’  

Elektra is bij Hans met de paplepel ingegoten. De ondernemer heeft dan ook jarenlang een brede technische kennis opgebouwd.

Deze ervaring is volgens hem cruciaal bij reconstructie- en renovatieprojecten. Bij dergelijke klussen komen de monteurs regelmatig verrassingen tegen van vroeger. Wie ooit een plafond uit een oud huis heeft gesloopt zal instemmend verder lezen.

De tijd ligt ver achter ons dat draadjes die achter een betimmering verdwenen aan elkaar werden geknoopt. ,,Ja, zo ging dat vroeger. Nu worden alle leidingen en kabels in kaart gebracht en volgens de regels geďnstalleerd. Vroeger namen ze het niet altijd zo nauw. Man, wij hebben tijdens een renovatieklus heel wat meegemaakt. Maar dat maakt ons werk zo mooi. Met onze ervaring zijn wij in staat om met een klant mee te denken voor de beste oplossing die ook nog binnen zijn budget past.’’

 
   
 

Terug naar de Gendtse tegeltjes