Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Keuvelen met Mieke Krijgsman Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door een Gendtse Vriend
 
 
 
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

Vanaf 1 april zwelt ons durp stevig aan met tijdelijke inwoners. Mensen die dan graag ien ons durp willen wonen, recreëren en boodschappen doen. Wat trekt ze naar Gendt? Om antwoord te krijgen zoekt GuG deze mensen op. In hun caravan, tent, camper, stacaravan of huurchalet op Camping Waalstrand van Roger Cornelissen en Anciëlla Tap.

Keuvelen met Frans en Rina Sturm

Wat de zomer betreft krijgen we in 2018 een paar periodes met goed zomerweer. Onduidelijk is of er sprake zal zijn van een hittegolf, zo schreef de Enkhuizer Almanak in 2017. De weersverwachting was erg voorzichtig. Deze zomer heeft het oude record uit 1826 ruimschoots gebroken. Voor ons is het een geweldig jaar zeggen, zeggen Roger Cornelissen en Anciëlla in koor.
Als wij in de laatste maand van de meteorologische zomer een bezoek brengen aan twee huurcaravans is het nog steeds prachtig campingweer.

De bewoners vermaken zich op dat moment bij het campingzwembad. Het is opvallend druk. Niemand van de aanwezigen heeft behoefte om te genieten van de beroepsscheepvaart over de Waal. Zelfs dat het nog spannender is vanwege het extreem lage water. Heel even trekt de voorbijvarende Pannenkoekenboot de aandacht, maar over het algemeen fungeert vandaag de Waal als decor van een heerlijke en zomerse vakantiedag. Kinderen dollen in het zwembad. Aan de kant heeft zich een echtpaar met jonge kinderen geïnstalleerd. Een vrouw in de zestig zit op een bankje het waterspektakel met volle teugen te volgen. Aan de overkant van haar zitten mensen op een bankje met elkaar te kletsen.

Lowlands

En alle zwembadbezoekers horen bij elkaar! Een mengelmoes van vrienden, kennissen en familie. De spil is Mieke Krijgsman uit Den Haag, oppas-oma van vier kleinkinderen. En waar zijn de ouders en hun kennissen die ook kinderen hebben? Op het festival Lowlands in Biddinghuizen. De ‘oppascentrale’ is voor de zesde keer operationeel. En voor het eerst op camping Waalstrand, zegt Mieke (66) met een lach terwijl haar kleindochter Mirte komt buurten.

 

Mieke (66 jaar) volgt het drukke zwemspektakel met een rustige blik, waarbij het beeld van een gezellige oma hoort waar bijna alles kan. De kleinkinderen van 11, 9, 8 en 7 vermaken zich met de overige kinderen opperbest. Haar zus Lucia (61) hoort bij het gezelschap als leas-oma, zoals ze zelf met een glimlach formuleert .

Het was dit jaar een verrassing. Voorgaande keren had ze voor de ‘oppascentrale’ strandhuisjes geboekt. Een ultieme strandvakantie met een verblijf in een strandhuisje direct aan de kust. Je wordt wakker met het geruis van de zee op de achtergrond en ontbijt met een geweldig uitzicht. Mieke neemt ons mee: “Als ’s avonds de mensen op het strand naar huis gaan, blijf je bij een ondergaande zon heerlijk achter.” Maar het uitzicht op de Waal is ook mooi, vertelt ze er snel bij.

Doornenburg

Omdat Mieke en haar vriendin Loes (64) hobbykoks zijn, hadden ze een bezoek gepland bij Rijnzicht in Doornenburg met een overnachting in een Bed & Breakfast.

De overnachting liep spaak. Camping Waalstrand was het alternatief. Het beviel zo goed ze meteen en zonder overleg met de rest van de ‘oppascentrale’ de stacaravans had geboekt, zo legt Mieke uit. “Iedereen vindt het hier geweldig. De kinderen vinden het hier veel leuker dan in een strandhuisje. Moet je eens kijken.” Ze wijst naar de spelende kinderen in het water. “Natuurlijk, het is dit jaar bijzonder mooi zomerweer. De kinderen missen de zee niet eens.”

De omgeving is ook ideaal. Nou ja, niet voor een lange wandeling om onwillige kinderen op sleeptouw te nemen. Ze hebben een wandeling door de polder gemaakt. Het kunstwerk Een dijk van een Wijf was prachtig, maar ook een piketpaal. Verder wandelen zag de jeugdige kroost het niet zitten, zo was de ervaring van de Haagse oppascentrale.
Op de camping is voor de jeugd blijkbaar vertier genoeg. Bij het keuvelen liet Mieke ontvallen dat veel gasten van Camping Waalstrand de pensionale leeftijd hebben bereikt. De camping is schoon, goed onderhouden en rustig, zegt ze op serieuze toon. ”Het is hier ’s avonds zo rustig, dat ik de spelende kinderen soms moet vragen hun stem te verlagen.”

De editie Lowlands 2019 is van 16 tot en met 18 augustus. Oma Mieke Krijgsman heeft het nog niet in de groep gegooid, maar het heeft er alle schijn van dat ze dan weer voor Camping Waalstrand zal kiezen.

 

Oma Mieke met haar kleinkinderen Jurre, Vince, Nova e Mirte.
 
 

Naar het archief van de camping