Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
   
De Dijk naar Gendt 1200 Terug Vépé
 

   

Kersenfeest juni 2020 is van de agenda verdwenen. Mar wit je nog? Juni 1993 stond Gendt wel 2 weken  op zijn kop. Door Gendt 1200 jaar en direct daarna het Kersenfeest. De Fiat 500-club trok veel belangstellenden naar de polder, Met zien allen eten in de feesttent en als jongerentrekker een popconcert met klinkende namen als Pater Moeskroen, Angela Groothuizen en De Dijk.

“Dat waren nog eens geweldige tijden”, zegt Petra Snel, de toenmalige voorzitter van de organiserende Stichting Kersenfeest Gendt.

Met gemak lepelt ze talrijke namen op van verenigingsmensen en bestuursleden van Winkeliersvereniging Gendt die hebben bijgedragen van het onvergetelijk succes. “Dat waren mensen van goud.” Reinier Snel en Alfred Guijt waren de mannen achter het popconcert. Zo’n 2 weekenden feest is tegenwoordig haast niet meer mogelijk, zegt ze. Toen was het al een hele opgave om het financieel rond te breien. Maar ook organisatorisch. Iedereen was bereid én enthousiast om Gendt belangeloos op de kaart te zetten. Tot de burgemeester aan toe, mijmert Petra. “Harry Lichtenberg was achter en voor bezig om ons te helpen.”

   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 
 
 
 

 

 

 
 
 

Naar archief van Wit je nog

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement