Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
De malloten Terug Vépé

 

 
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door  Gendtse Vrienden
Durpelingen, Lingewaarders en toeristen genieten met volle teugen van onze achtertuin. Helaas zijn er lieden die er anders over denken Een zwarte bladzijde van onze samenleving!

  Foto bestellen?

De gemeente  gaat ambitieus het zwerfvuil aanpakken. Het budget voor dit jaar is ruim 2 ton.  Mooi, kun je wat voor doen zullen we maar zeggen. Eén van de speerpunten zijn de scholen.  

De gemeente  doseert: “Basisschoolleerlingen kennis laten maken met zwerfafval. Dit draagt bij aan de kennisvergroting, bewustwording en gedragsverandering. We gaan het goede gedrag stimuleren door er een inzamelwedstrijd van te maken. Iedere school ontvangt een prullenbak (voor op het schoolplein), die ze zelf mogen schilderen  en/of beplakken met zwerfafval. Voor de inzameling van het zwerfafval rondom en op de basisscholen in Lingewaard stelt de gemeente materiaal beschikbaar. De beste school van Lingewaard ontvangt een budget voor een duurzaam project op hun school. ”

Dit is geen kinderwerk. Ouders, grootouders en overige malloten die zoiets schaamteloos in onze achtertuin dumpen, worden niet eens genoemd!

 

 
 
 

Naar het archief van de Zwarte bladzijde