Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Nieuwjaarsduik     (dinsdag 1 januari ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?

Bataven A1

 
 

Hij had het kouder verwacht

Veilig

 
 
 
Vur de tweede keer een duik
 

Heeft de Nieuwjaarsduik nog toekomst? Kinderen leefden zich uit op de speeltoestellen van zwembad Walburgen. De rode blosjes waren meer van de schik dan van ‘winterse temperaturen’.
Toeschouwers met handschoen en een muts waren een levende bezienswaardigheid. Sommige ‘doorgewinterde’ deelnemers dachten met weemoed terug aan de Nieuwjaardag toen ze nog met schotsen ijs in hun  handen uit het water kwamen.

Toekomst

Dinsdag 1 januari 2019 is de keiharde werkelijkheid. Met 9 graden doken de deelnemers het water in. Voor sommigen bikkels aanleiding om nóg een keer een duik te nemen. Ja, onze Nieuwjaarsduik heeft zéker toekomst. Het aantal deelnemer stijgt en er wordt meer en meer gestreden om de Kanariecup. De Gendtse gouden wisselprijs is voor de origineelste verkleedpartij. Gin steek onder waoter, maar misschien wel het leukste, onbevangen en sympathieke carnaval ien ons durp.

Jeugd

Vaste bezoekers zullen ze vast hebben herkend. De vrouwen en mannen die sinds de eerste editie 15 jaar geleden aan de start staan. Toch raken ze in de minderheid. De jeugd, jong en oud, zijn in opmars. Gezamenlijk stonden de bikkels aan de start. De kleinste veilig aan de hand van paps of opa, tot aan de stoere snotjongens van Bataven A1. En juist die kregen voor hun thema K3 een derde notering voor de Kanariecup.

Echter, het was voor de jury dit jaar een eitje om te beoordelen wie met de felbegeerde prijs naar huis mocht. Juryvoorzitter Harry Rensen luidde ze in als de Toppers, transgenders en K3.
Ook een K3, maar nu mierzoet verbeeld door het deel van de vriendenploeg Theo Aarntzen, Lex Rensen en Peter Rasing. Peter is vandaag 62 geworden. Lex (62) kiek um zich hin. Theo is met 61 jaor de benjamin van K3.

Bleekscheten

Vooraf gaf Theo hun uitmonstering al een goede kans. De make-up zou weleens de durslag kunnen geven, zo schat hij in. “Dat dink ik ja. A’k um mien hin kiek ‘dan zien er meer goeie, maar ‘t zien toch van die bleekscheten.” Het prupke oudgediende is zichtbaar blij met hun prijs. De sfeer in de sportkantine van Walburgen stijgt tot voetbalkantine-humor: Het heeft wat moeite gekost um uut de kast te komme, zo is de gedachte.
De winnaar van de Kanariecup is moreel verplicht om volgend jaar de titel te verdedigen. En daar hebben ze totaal geen moeite mee, zo laat Lex Rensen weten. Ondanks dat hij dan in de Duusterestraot ien Doornenburg won.

De achterban heeft al ideeën. Het wordt nog erger, weten ze. Rensen stelt voor om hierover elke maand te vergaderen. Bij De Klok. Sponsoren kunnen zich melden.

 
Zomers. Er zijn nog steeds gillende watjes
 
Vrouwen in alle soorten
Zichtbaar nie mjèr de jongste. Mar toch!
 
Theo Aarntzen van K3. A’k um mien hin kiek ‘dan zien er meer goeie, maar ‘t zien toch van die bleekscheten.”
 
K3 van De Bataven heeft niet gewonnen, mar de schik was er niet minder um.
 
 

Naar het archief