Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Uit Nijmegen en Beuningen. Vakantie lekker dichtbij! Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door een Gendtse Vriend
 
 
 
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?

Theo Janssen, Dick Vonk, Dinie Janssen en Marga Vonk

Vanaf 1 april zwelt ons durp stevig aan met tijdelijke inwoners. Mensen die dan graag ien ons durp willen wonen, recreëren en boodschappen doen. Wat trekt ze naar Gendt? Om antwoord te krijgen zoekt GuG deze mensen op. In hun caravan, tent of camper op Camping Waalstrand van Roger Cornelissen en Anciëlla Tap.

Keuvelen met Dick en Marga Vonk

Zonnetje, maar de nachten zijn koud. Het campingseizoen is voorzichtig begonnen. Nou ja, voorzichtig. Roger en Anciëlla hadden het campingseizoen amper geopend of de eerste gasten melden zich bij de receptie. Tijd voor GuG om aan het derde seizoen te beginnen. Op zoek waarom mensen hun geriefelijke woning verlaten om hier langs de Waal te bivakkeren. Anciëlla geeft de tip. Nummer 89 aan de Waal. Theo Janssen uit Nijmegen. Hij was hier al eerder op de fiets om te kijken of Waalstrand open zal gaan. Een Nijmegenaar op klompen. Hebben we die niet al eens eerder bezocht, vragen we ons beide af? Hij gaat wél de geschiedenis in als dé eerste bezoeker van 2019.

Twee jaar geleden

GuG fietst de camping op. Her en der begint het vertrouwde laat-de-boel-de boelgevoel op Camping Waalstrand gestalte te krijgen. 89 is inderdaad bezet. Daarnaast ook. Duidelijk blijkt maar weer dat de staanplaatsen aan de rivier zeer gewild zijn. Naast de voortent staan twee ‘stekkerfietsen’. Stemmen maken duidelijk dat er een gezellige reuring heerst. Voor de voortent zit een groep mensen aan tafel. De bezoeker ziet inderdaad een pensionado op klompen. Hij herkent me meteen. Wij hebben elkaar al eens eerder gesproken, zegt hij vriendelijk. Twee jaar geleden of zo? Aan tafel zit nog een echtpaar. Doe die maar, zegt de Nijmegenaar en wijst ongevraagd naar de overkant van de tafel. Binnen no time zit de gast voor een biertje te keuvelen met Dick en Marga Vonk uit Beuningen. Theo en Dinie Janssen uit Nijmegen ‘mogen’ er bij blijven zitten zegt Dick met een lach. De toon van deze ontmoeting is dan ook meteen gezet.

Twee echtparen die duidelijk aan elkaar gewaagd zijn. Deze drie weken is om het campingseizoen te beginnen, begint Dick met zijn uitleg. Soms kan dat met zijn vieren al veel te lang zijn, grapt Theo. Marga komt er onverstoord tussen. Drie weken is voor een oppas oma eigenlijk ook al lang, zegt ze. Dat vinden hun 3 kinderen tenminste. “Maar oma heeft ook recht op vakantie.”
Het vakantiegevoel aan tafel ligt hoog. Héél hoog, zo grappen de mannen en turen met plezier over het water. Op tafel staat een schaaltje met olijven, Franse kaas en een drankje.

Omgeving

De dagindeling. Geen probleem, merkt de bezoeker. Fietsen in de mooie omgeving en hier op de camping een beetje met elkaar kletsen. Zo brengen we de dag wel door, legt Dick in alle rust uit. Het is de instelling, zegt hij. Hij heeft een telefoontje van Kruidvat. Hij geeft tussen twee vingers het geringe formaat aan. “Ik word niet gestoord door allerlei piepjes.” Je hoeft hier verder he-le-maal niks.” 

Als de bezoeker vraagt of ze altijd alles samen doen, zegt de gezichtsuitdrukking van Theo genoeg. Hilariteit alom. Samen vissen in de Waal, roept hij. Maar dat was ook geen succes, weet Dick. Ze hadden meer wormen dan gevangen vis. “En dan ook nog van die kleine dingen.”

Dick en Marga zijn ervaren kampeerders. Meestal met hun 3 kinderen naar Frankrijk en met zijsprongetjes naar onder andere Denemarken en Duitsland. We zijn met de kinderen meegegroeid, begint Dick zijn betoog. Ze zijn begonnen met campings waar genoeg te doen voor hun kinderen, tot op het laatst de boerencampings. Voor de rust.

En dan zit je nu als ervaren kampeerder binnen een afstand van nog geen 20 kilometer in Gendt, merkt de bezoeker op. We zijn hier ook voor de rust en het is nog lekker dichtbij ook, antwoordt Dick. Hun kinderen zijn in de gelegenheid om je op de camping op te zoeken. Theo kan dat beamen. Hij en Dinie hebben met een dikke knuffel net afscheid genomen van hun kleinzoon Niels.

Op de Waal is het vrij rustig. Als er een joekel van een passagiersboot langskomt, wordt de vraag op tafel gelegd. Camping Waalstrand of een weekje een luxe leventje op zo’n hotelboot. Het herenpanel is er rap snel uit. Ik zit hier prima. Niks voor mij, zegt Theo. Dick neemt iets meer tijd. Hij vindt het een gruwel dat je als passagier ‘gezellig’ mee moet doen met de rest van het gezelschap. Hij ziet dat niet zitten. “Elke avond achter elkaar in de polonaise.” En wat nog erger is, zegt de kampeerder uit Beuningen, voordat je in Keulen bent, ben je het vakantiegeld al kwijt. “Ik houd graag van een vakantie die ik zelfstandig kan leiden.” De vrouwen geven tegengas. Dick zegt adrem dat hij de was kan doen, eten kookt en in Gendt de boodschappen doet. Vanuit Beuningen nemen Dick en Marga Vonk geen piepers mee,

 

 

Het ultieme vakantiegevoel op Camping Waalstrand

 
 

Naar het archief van de camping