Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Blagecarnaval bij De Waskniepers    (dinsdag 25 februari ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 
 

In de zeventiende eeuw krijgt carnaval in Europa de overhand voor feesten die zich kenmerken door vermommingen, een spotheerschappij met een eigen hiërarchie en uitbundig eten en drinken.
Ien 2020 kriege de allerkleinsten  met hun ouwelui een lesje carnaval bij de Waskniepers. Er is bij de blage al schik met limonade en popcorn.

Vermomd van prinses tot soldaot. Iedereen is geliek, zoals het huidige carnaval is bedoeld. Het gemeentebestuur sté tijdens de Dolle Dagen bute spel.  Want prins Goewan d'n Leste hèt  now de durps\stadssleutel (vul zelf mar ien) van misschien wel de mȏiste plek van Lingewaard.

Mar vandaag is volwasse gepraot niet aon de orde. Ien De Klok  is het carnaval vieren zonder hiërarchie en uitbundig eten en drinken.

Jeugdprins Hidde het Damhert en zijn pages Kaja Peeters, Leonieke Hoogakker en adjudant Tijs Haan weten hoe ze zich bij hun achterban moeten mengen. Ze hebben ien de polonaise met de kleinste carnavalsvierders heerlijk gehost.   

GuG is gekleed als niet carnavalsvierder. Als fotograaf is het ultiem genieten. Van blage  met heerlijke smulekes die samen carnaval vieren. Waskniepers, tot volgend jaor.

   
   
   
   
   
   

   
   
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement