Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Pronken voor de prins  (zaterdag 9 februari) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 

En dan is er pauze .........................

 
 
 
Inmiddels hebben meneer GuG en ik een vaste samenwerkingsvorm als het gaat om de Pronkzitting. Hij doet de foto’s, ik de tekst. Enerzijds omdat ik praktisch de enige carnavalsliefhebber ben in de familie, anderzijds omdat wanneer hij fotografeert, hij geen aandacht kan hebben voor de teksten en daarmee de clou mist. Over de pronk van 2020 kan ik zowel kort als lang zijn.

De korte versie

Het was bijzonder goed, beter dan voorgaande jaren en de inmiddels bekende acts overtroffen zichzelf.

De lange versie

Als deze pronk de toon zet voor een nieuw niveau, dan zullen ze in de toekomst wel 3 zittingen kunnen uitverkopen. Waar ik in het verleden sommige acts net te lang vond duren, waren ze deze keer afwisselender, sneller in tempo en kwam Gendt meer aan bod.Met name de Gentekwekers vond ik opmerkelijk goed. Met het Songfestival als gekozen thema lieten ze een aantal grote hits, met aangepaste tekst, voorbij komen. Tussen deze nummers door zagen we op het grote scherm het jurycommentaar. Het jurylid was voor mij de kers op de taart in deze act. Zowel als Fransman, Duitser en als Engels jurylid was hij hilarisch. Met als afsluiter een lied, geschreven door en gezongen met Prins Goewan, was top.
 
 

Maar ook John Joosten en Hans Hoogveld verdienen een vermelding in deze super objectieve en professionele recensie (en ja, dat is sarcastisch bedoeld). Waar John Joosten vorig jaar nog een 'algemeen' onderwerp had voor zijn act, was het deze keer op en top Gendts. Als herkenbare look-a-like van Willy Evers bracht hij zijn verhaal. Dat de echte Willy Evers in zijn afsluitende video verscheen maakte de act compleet. Ik hoop dat hij dit doorzet en ook volgend jaar weer een mooi Gendts optreden verzorgd.

 

Het optreden van Hans Hoogveld, als Magic Hansie, was kort & snel, maar daardoor juist goed. Hij liet zien dingen te kunnen laten bewegen zonder zijn handen. Met name de tissues die “vanzelf” omhoog kwamen nadat hij er een uittrok (op de maat van de muziek), zorgde voor veel gelach in het publiek.

En tot slot kan ik niet anders dan een groot applaus geven voor het terugkerende trio, Expansie. Het was vlot, humoristisch, goed uit uitgewerkt, een logisch verhaal en de nodige herkenbare Gendtse mensen en anekdotes kwamen aan bod. Je merkt aan alles dat dit trio gemaakt is voor het podium en juist de combinatie van de drie verschillende type artiesten maakt het zo leuk.
Deze comeback was het resultaat van een uitgekomen wens van iemand uit Gendt bij Sint Pakt Uit van De Hulpjes, afgelopen november in De Klok. Ik denk dat ik namens het publiek van de pronk deze inzender of inzenders kan bedanken voor deze wens. Het was een genot om Expansie weer terug te zien.

Een grote waardering vanuit Groeten uit Gendt voor alle artiesten die toch maar het lef hebben om daar op het podium te gaan staan, ik heb ervan genoten.

Groetjes
Mevrouw GuG

 

De ouwe meneer GuG heeft tóch genoten.
Van Expansie.
Helaas, volgend jaor gin theater mjèr.
Het was eenmalig, zei'je ze.

Geniet hier nog één keer van die gekke smoele.
 

 

 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement