Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Duum omhoog vur Hollands beste  (16 februari ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 

Burgemeester Josan Meijers

 
 
 
 
 
Gemeentefotograaf Niels bekiek zien opstelling
 
Dirigent Casper Traa maakt zijn zoon al klaar om straks dirigent te worden van St. Caecilia

Pastoor Karel Donders van de Betuwse parochie en ónze Annemarie Buurman zagen dat de receptie goed was.

Uitnodiging: Slagwerkers St. Caecilia. Zaterdag 1 februari is Slagwerkgroep St. Caecilia tijdens het NK Concertwedstrijden voor Slagwerkensembles in Assen Nederlands Kampioen geworden. Ter ere van dit kampioenschap nodigt St. Caecilia u allen uit voor de kampioensreceptie. GuG struint wat rond.

Verslaggever Vincent Bos van De Gelderlander vroeg slagwerkers het hèmp van hun lief. Dirigent Casper Traa mocht de interviewreeks met een deskundig oordeel afsluiten. Vanaf april 2012 staat de A-Slagwerkgroep onder leiding van Casper Traa. Hij heeft een gezellig ploegje geweldige muzikanten tot een kampioensploeg weten te smeden.  

De gasten waren vol lof. De dume gaon vaak omhoog. Geweldig, dat heeft de  slagwerkgroep van St. Caecilia mar mooi gefikst, zo zien de woorden.

 

Tijdens het NK Concertwedstrijden voor slagwerkensembles is ons bescheiden prupke Nederlands Kampioen geworden. Dat wil dus zeggen, dankzij ons Caecilia zien: ‘WIJ’ de beste van Nederland.

Anderhalf jaar hebben ze met Casper Traa er naar toe gewerkt. NK kampioen. Uh, wat kun je ermee, vraagt GuG nieuwsgierig. Waarvoor? Hiervur, zeggen Koos Messink en Martijn Reulink. En dat doen ze  zonder elkaor aon te kieke. Ze wieze vol trots ien de zaol van Providentia. Minse die de slagwerkers willen te feliciteren.

Maar ook landelijk  hebben de slagwerkers een geweldige indruk achtergelaten, legt Koos op bescheiden toon uit: “Er wordt met ontzag tegen ons opgekeken.” Wij hebben ons durp landelijk op de kaart gezet, voegt Martijn er aan toe. “Da’s toch geweldig?”

Hoger klimmen op de muzikale ladder als het NK kan niet, dat beseft ook Albert Berns. De beker is binnen. En wat nu? Gewoon deurgaon, zegt hij. “Wij speule omdat wij er plezier ien hebbe.”

Een bekende ienstelling. Toch wit GuG bij de kampoenstrommelaar nij’js te ontfutselen. De harmonie slé een nieuwe weg ien.  Op Koningsdag is bijvoorbeeld op het Julianaplein de voltallige harmonie te beluustere met populaire muziek. En dat kunnen we ok, verzekert Berns.

 

 


 

Oprichter en eerste dirigent van de slagwerkgroep Mart Berns feliciteert zijn collega-dirigent Casper Traa.
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement