Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Beste Buur 2020      (27  januari ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 

Jozef en Ineke Arndts zijn uitgeroepen tot Beste Buur 2020. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor belanghebbenden van Woonstichting Gendt heeft het echtpaar de onderscheiding in ontvangt mogen nemen. Ook genomineerd was Herman Damen. 

De woonstichting had dit jaar voor de belanghebbendenbijeenkomst een andere opzet door een gezellige informatie markt te houden.  Voorgaande jaren werden de huurders ontvangen in Hof van Breunissen waar Woonstichting Gendt  en de Raad van Bestuur verantwoording aflegden van het afgelopen jaar. Aanwezigen konden vragen stellen, wat inhield dat alleen de meest mondige huurders durfden op te staan.

In de Klok was het een gezellige boel. Er was gekozen voor een vrije inloop, maar GuG zag veel gasten van begin tot eind.  Gratis koffie en thee, durpse klets, ontmoeten en je laten informeren over duurzaamheid, de Staatsliedenbuurt en Gendt Vooruit.

Het klapstuk van de aovond blief de bekendmaking van de Beste Buur 2020. Dineke Obdam lijkt bij de beoordeling het zwaar te hebben gehad.  In tegenstelling tot andere jaren is volgens haar het bijna uitgelopen op een  genomineerde beste buurtverkiezing. Maar één bewoner die er toch uit springt.

Elisa’s Hof heeft dit jaar het 15 jarig jubileum gevierd. Het appartementencomplex bestaat uit 8 huurappartementen en 10 koopappartementen. Dineke: “ Alle bewoners zijn inmiddels een jaartje ouder geworden maar nog steeds doen zij naar vermogen wat zij kunnen, zoals Doortje Visser dit zo mooi uitdrukt.” Zoals samen vegen, samen rommel opruimen en als er iemand naar de dokter moet en er is geen vervoer kunnen ze bij elkaar aankloppen.

Elisa’s Hof heeft Herman Damen genomineerd, legt Dineke uit. Hij heeft de samenhang in het gebouw zonder veel poespas maar wel altijd aanwezig, enorm bevorderd. “Zijn bereidheid om zijn medebewoners te helpen, een praatje te maken met iedereen, altijd zonder vragen papier en plastic aan de straat zetten en ga zo maar door.”

De Beste Buur is, net als vorig jaar, weer een echtpaar. Jozef en Ineke Arndts uit de Gildestraat staan volgens de buurt altijd klaar om mensen uit de straat waar zij wonen te helpen. Jozef doet veel hand en spanwerk voor de hele straat. “Heeft iemand een probleem roep Jozef maar en hij fikst het”. Van tuinwerkzaamheden tot een afdak maken. “Zelfs een speelhuis voor de buurkinderen, niets is hem te gek.” Dineke noemt de Gildestraat een ouderwets gezellige buurt waar mensen voor elkaar klaar staan. “Ineke heefteen luisterend oor met koffie en koek en daar waar mogelijk helpt ze de mensen met hun problemen en biedt ze een helpende hand. Aan de buren maar ook aan de ouderen van Gendt.”

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement