Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Carnaval 2020-2021 gé deurrr!    (zaterdag 19 september ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
Toch een pronk ien coronatied.
Dankjewel Onze Lieve Heer
 
Iets lekkers snaaien kan ok thuus. Mak op 14 februari er een foto van en win een prijs.
Op 14 februari beginnen de Sprauwejagers met hun uutreiking eindelijk uns keer op tied!
Het hoef gin verrassing te zien dat het komend zottenseizoen nie deurgé. De provincie Zeeland heeft afgekondigd om geen enkel vergunning af te geven voor carnaval en sinterklaasintochten. Zuidelijke carnavalsverenigingen besluiten bij bosjes om hun activiteiten af te blazen.

Carnavalsgezelschap de Gentenarren het nie stilgezète. Ze hebbe druk vergaoderd en misschien ok wel een putje bier genome. Het resultaot is er naor. Misschien krieg ons durp wel het môiste en coronaproef carnavalsseizoen van Lingewaard.

Het hele seizoen 2020-2021 wordt fysiek en digitaal verpakte in één avond. Zaterdag 8 november kan Gendt in huiselijke kring toch de Gendtse carnavalssfeer proeven vieren, zegt veurzitter Roy Haan. Hij zou het niet gepast vinden om in coronatijd beperkte mogelijkheden te zoeken voor een aangepaste carnavalsavond. “Wij zouden als Gentenarren een verkeerd signaal afgeven. Bovendien vier je carnaval samen.” En dat samen vieren gebeurt op zaterdag 14 februari, de openingsavond van de jaarlijkse Dolle Dagen.

 
q
Laif uutzending vanuut Providentia

Vanuit Providentia wordt dan een live carnavalsprogramma uitgezonden van vaste evenementen uit het seizoen, legt Roy uit. “Natuurlijk geen apres ski, dat hebben moeten we afblazen, maar bijvoorbeeld wel optredens die anders bij de pronkzitting te zien zouden zijn.” Zaterdag 14 februari is ook de uitreiking van de Orde van de Sprauwejagers, zegt Roy. “Maar op die avond is er ook binding met het dorp.” Prins Goewan d’n Leste en schoonheid Janneke rijden tijdens de laif uutzending ien de prinsewagen deur ons durp. Er zijn prijzen te winnen door foto’s van thuus op te sturen en misschien nog wel vul meer.

Het definitieve plan is nog niet rond. Er zijn nog losse eindjes, zoals het bezoek aan de jongste en oudste ienwoner van Gendt, prinsentaart bakken en installatie van de jeugdprins. En dit alles in één avond.

 

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement