Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Fietsploeg volgt Buienradar    (woensdag 25 november ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 

 Sporten en bewegen zijn belangrijke wapens  tegen eenzaamheid, bewegingsarmoede en  verminderde motorische vaardigheden. De Nederlandse Sportraad heeft een rapport uitgebracht  met over wat er moet veranderen in sportland. Zeker één vriendenploeg uut ons durp laat blijken geen advies nodig te hebben.  Edwin Rutten , Peter Jansen (Gildestraot), Peter Janssen (Bonkelaor), Edjo Janssen , Han van Merm en Bert van Deelen hebben zelf  een wapen ontwikkeld tegen eenzaamheid en bewegingsarmoede. Elke zondagochtend fietsen, koffie met gebak en het verstand op nul.

In de winter fietsen ze zo’n 60 tot 70 kilometer. In de zomer kan het  oplopen tot pakweg 100 kilometer. Bij heel slecht weer gaan ze de fiets niet  op. Dan is een rondje lopen om de Gendtse  polder al genoeg.
Sportief gezien vallen ze onder de B-categorie. Dat roept meteen de vraag op, welke ploeg  het ‘vlaggenschip’ vertegenwoordigt.  De A-ploeg  was veel te fanatiek, zegt Edwin met een lach. Er waren rijders bij die de fanatiekelingen niet konden of wilden bijbenen. Dé aanleiding om zo’n 13 jaar geleden voor een afsplitsing te kiezen. Het wedstrijdelement tegenover koffie met gebak, weet Edjo. “De B sté ok vur bourgondisch”, voegt Edwin er ruiterlijk aan toe.

Na dertien jaar is het tijd om als De B-ploeg als eenheid de weg op te gaan. De kleding bestond uit persoonlijk samengeraapte setjes.  De acquisitie om te sponseren kon intern geregeld worden: Kwekerij Arnhem-Nijmegen, E.W Rutten ICT en VGS Midden Nederland.

Buienradar

Een vriendenploeg met structuur, zo blijkt. Bert is de man van het weer en Peter van de route. Tijdens de fotosessie kletter de regen op de kassen van Kwekerij Arnhem-Nijmegen.   Volgens info op Buienradar is het volgens Bert zo dreug.
En waar gaat de tocht naar toe. Bert: De wiend is noord-west. Dan bepaalt de routeplanner Peter Janssen,  koffie met gebak op Kasteel Doorwerth. En wat is  bepalend? Een route met terug naor huus met de wiend in de rug.

De planning gé echter niet volgens verwachting. Het blief miezere. Nog effe wachten, is het unanieme besluit van De B-Groep.   Maar niet te lang, is het geluid. Anders kunnen we net zo goed bij Bert koffie drinken en het gebak bij Aad Mielder bestellen.

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement