Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Door corona glasbak vaker vol    (zondag 31 mei ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 

Wordt er in coronatijd meer gedronken? Ja, zo lijkt de gemeente Lingewaard te beweren.  De glasbakken bij Albert Heijn zijn vooral na het weekeinde propvol. Mensen met volle tassen zetten het dan, soms met gemopper, noodgedwongen naast de glasbak. De ophaaldienst heeft extra werk

De glasbak zit vaker vol, erkent de woordvoerder. “Dit zien we op meer plekken gebeuren sinds de coronatijd. Daarom legen we de glasbak vaker, zo’n twee à drie keer in de week.” 

 

Sommige inwoners van Gendt zien het probleem niet door corona, maar doordat de glasbakken op het Julianaplein zijn verdwenen. Maar dat is het niet, zo weet de gemeente. Vorig jaar is gekeken hoe de glasbakken in Lingwaard werden gebruikt. Daaruit bleek dat de glasbak op het plein bijna niet werd gebruikt, zo is de uitleg. “Ook kregen we geluiden uit Gendt dat de bak op een onhandige plek stond met evenementen. Dit bij elkaar heeft ertoe geleid dat we de glasbak hebben verwijderd, al voor de coronatijd.”
De glasbakken hebben weer de aandacht, laat de woordvoerder weten. “We zijn wel aan het kijken naar welke glasbakken vervangen moeten worden en of we daarbij de capaciteit moeten vergroten.”
   
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement