Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Coronatijd proberen goed door te komen     (dinsdag 6 oktober ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 

Door de coronamaatregelen is Harmonie St. Caecilia genoodzaakt om pas op de plaats te maken. Concerten staan voorlopig niet op de agenda. Niemand kan of durf te voorspellen wanneer aan deze onzekere  situatie een einde  komt. De jaarlijkse donateursactie is wel gestart. Wel donateurs benaderen en niet optreden? Reden voor GuG om ze in Providentia op te zoeken.

De repetities gaan coronaproof door, laat voorzitter Koos Messink met nadruk weten. Coronaproof repetitie betekent geen pauze en geen derde helft. “Na afloop is het opruimen en meteen naar huis.”  Op dat moment komt een lid binnen die herstellende is van Covid-19. Vermoeid, zegt ze. Kan geen instrument blazen, maar zoekt wel de harmoniesfeer op.

Koos vervolgt: “De harmonie is een hechte muzikale familie die samen muziek wil maken, maar ook gewoon om elkaar te zien.” Dat houdt de harmonie op de been. 
Maar wat ze echt willen is voor het publiek muziek maken, verzucht Koos. “Wij zijn een vereniging die de Gendtse gemeenschap wil dienen.” En dat zou volgens plan prima lukken. Zeker na het besluit om niet meer te marcheren en zich volledig toe te leggen op concerten. De zogenaamde 2.0, weet Koos. “Wij hadden zo’n mooi jaarprogramma in elkaar gezet, met hele mooie ideeën. ” En dan komt corona om de hoek kijken. “Het liefst zouden we op het Julianaplein gaan zitten om een concert te geven.”

Het is nu zaak om deze periode goed door te komen. Ook financieel, denkt de voorzitter hardop. Ze willen niet zielig overkomen, maar de harmoniekas kas is niet florissant. Het afgelasten van de rommelmarkt was een financiële strop. Het is bovendien nog maar de vraag hoe lang het Kersenfeest wordt opgeschoven voordat Harmonie St. Caecilia weer aan de beurt is om het te mogen organiseren.
De donateursactie is daarom bikkelhard nodig om nog jarenlang in dienst te mógen staan van de Gendtse gemeenschap.
 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement