Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Kerst met een knuffel op De Tichelaar   (dinsdag 15 december ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Scholieren zitten vanaf vandaag thuis. Ouders moeten razendsnel omschakelen naar thuiswerken en thuisonderwijs. Verbazing alom over de uitleg die minister Hugo de Jonge gaf dat het sluiten van de basisscholen een manier is om ouders niet naar hun werk te laten gaan.

De abrupte sluiting van het basisonderwijs was ook een grote verrassing voor onze basisscholen. Met  improvisatie was op De Tichelaar en De Vonkenmorgen toch nog een ‘soort van ’ een vervroegde kerstviering.

 

Op IKC de Tichelaar heerst in de klassen en gang altijd al een ongedwongen sfeer.  Toch is het anders. In de schoolbibliotheek verdringen kinderen zich om boeken mee te nemen. Het wordt namelijk een extra lange vakantie.

Het gevoel van een abrupt afscheid is  ’s middags ook bij de leerlingen voelbaar.  De schalen met kerstlekkernijen wachten om ‘aangevallen’ te worden. Stamgroepleider Daisy Witjes geeft het sein dat er gesmikkeld kan worden. Ze staat er bij met een dubbel gevoel. De school had  als begin van een mooie kerstvakantie een feestelijke dag in petto, compleet met champagne. “En nu dit”, zegt ze met een zucht.

De klok loopt door. Nog een kwartier en het einde van de laatste schooldag is een feit. Stamgroepleider Laura Mancini van groep 3-4 hecht veel waarde aan persoonlijke aandacht en het bieden van een veilige structuur.  En dat uit zich door afscheid van haar kinderen te nemen met een warme en stevige knuffel. Volgend jaar zien deze kinderen hun juf digitaal terug.

 
 
 

 

Tot volgend jaar

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement