Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Kerst op De Vonkenmorgen   (dinsdag 15 december ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
Oeps, een wieps ien de wienter
 
 
 
Een frikandel snijden met een vork valt niet mee!
 
 
 

Scholieren zitten vanaf vandaag thuis. Ouders moeten razendsnel omschakelen naar thuiswerken en thuisonderwijs. Verbazing alom over de uitleg die minister Hugo de Jonge gaf dat het sluiten van de basisscholen een manier is om ouders niet naar hun werk te laten gaan.

De abrupte sluiting van het basisonderwijs was ook een grote verrassing voor onze basisscholen. Met improvisatie was op De Tichelaar en De Vonkenmorgen toch nog een ‘soort van ’ een vervroegde kerstviering.

IKC de Vonkenmorgen kon het kerstprogramma probleemloos enkele dagen naar voren schuiven. Vanwege de coronamaatregelen was het programma al klassikaal. Geen schoolboeken en leuke dingen doen. De ouderraad had voor tussen de middag friet en snacks van De Klok geregeld.

Echter, een boa van Lingewaard denkt er iets anders over hoe de kerstgedachte ien ons durp wordt beleefd. Nog voordat het vet warm was kreeg Dick Vermeulen bezoek met het verzoek de vergunningen te overleggen. Op privéterrein nog nooit nodig gehad, zei Dick. In coronatijd wel, zegt de boa en verdwijnt met zijn vingertelefoon om met zijn handhavingsafdeling in overleg te gaan. Ondertussen zoekt directeur Joost Baijens, van zijn huis uit, met verbazing ijlings telefonisch contact met de burgemeester. Ondertussen komt de boa met een verlossend bericht. Lingewaard ziet het door de vingers, maar wel vóór 2 uur van het schoolplein af.

 

De kinderen hebben geen weet van het ingelaste voorprogramma. Het is in de klas smikkelen geblazen. Ze mogen zelf kiezen. Frikandel, kroket of een kaassoufflé. Een knulletje van groep 3 kiest op zijn friet voor ‘magonaise’.  Mayonaise, zo wordt hij gecorrigeerd. Dat mot un zoontje  zien van een niet Gèndtse vaoder, roept Dick Vermeulen. “Anders had tie wel friet met slèmp gevraog”.

De leerlingen hebben afscheid genomen. Tot half januari is het onderwijs bij hun ouders en digitaal. IKC De Vonkenmorgen gaat de komende weken het thuisonderwijs zo veel mogelijk met boeken ondersteunen, zegt Alwin van de Laak. Sinds het vertrek van de gepensioneerde meester Willy Evers zit Gendtse les niet meer in het pakket.

 
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement