Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Corona, het blijft puzzelen   (vrijdag 25 september ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
Nog een Cooper?
 
Een avondje uit in ons durp. Bij Cas is heel dichtbij, lekker eten en een sfeertje van ons kent ons. De dinnershow met Mister Cooper was een groot succes. Een thema met een vervolg. Het is wel puzzelen.
 

Landelijk gezien is de horeca een hotspot in de coronacrisis. Er gaat geen week voorbij of een of meerdere veiligheidsregio’s moeten hun maatregelen aanscherpen. Terwijl regio Gelderland-Zuid aan de beurt is mag Geldeland-Midden, waar Lingewaard onder valt, (nog) in de handen knijpen. De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch, tevens voorzitter van Gelderland-Midden, vreest dat ook in deze regio zwaardere corona-maatregelen moeten worden genomen. Op het Binnenhof piep en kraakt het. Sommigen stellen de vraag hoe lang regionaal 'maatwerk' nog houdbaar is.

Aanscherping?

Onzekerheid is troef, weet Roy Wiltink als geen ander. De horeca is beducht voor aanscherping van maatregelen. De Klok laat zich in de anderhalvemetersamenleving echter niet uit het veld slaan. In navolging van Mister Cooper wordt elke maand een dinnerthema bij de kop gepakt. 24 oktober komt Summerland, niet in het zaaltje van Bij Cas, maar in de grote zaal van De Klok. Maar er is dan geen ruimte om te dansen, laat Roy gelijk weten.

Summerland wordt al snel gelinkt aan de Gendtse kermis. “Het wordt wel een feestje, maar je moet wel op de stoel blijven zitten.’’ Nadat hij dat zegt beginnen zijn hersencellen te werken. Uh, wat zeg je? Roy Lacht. “Nou ja, ik heb er alle vertrouwen in dat onze gasten de anderhalvemeterafstand weten te respecteren.” En Summerland heeft onderhand ervaring met dinnershows. Op facebook meldt de band over de komst in Gendt. “En weer een hele mooie top avond in het verschiet bij één van onze grootste opdrachtgevers, dank u allen en laten we er een mooie coronaproof avond van maken onder het genot van heerlijk eten en wat drankjes.” De avond was in no-time volgeboekt. Roy gaat kijken of het de volgende avond  herhaald kan worden.

Wat de volgende thema gaat worden houden de Jongens van De Klok graag onder de pet. Het moet telkens een verrassing zijn. De bedoeling is wel om in ieder geval tot het voorjaar elke maand een dinershow te houden.
 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement