Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Kamerplanten en zeemansmuziek     (zondag 5 januari ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie een opstootje wil organiseren met de zekerheid van aardig wat belangstelling, doet er goed aan um  Gert Huting uut Doornenburg te bellen.  Zijn zeemanskoor Schip Ahoy trek heel wat volk. Bert van Deelen van Kwekerij Arnhem-Nijmegen Huyskweker ook. De koopzondag met het thema  ‘Kerstbomen er uit, kamerplanten er in’, was het voor velen een gezellig uitje.

Buiten is het somber, binnen zorgen dirigent/kapitein Huting en zijn manschappen voor een warm en  ongedwongen durpse zeemanssfeer. En vooral durps. Huting ziet dat de mjèste minse uut de buurt komme. Hij wit dan ok dat hij vanmiddag gerus plat mag praote.  En dat doet ie ok. Ien  de pauze prijst hij de kamerplanten aan die met korting weg gaon.

Het Zeemanskoor telt ruim zestig leden, voornamelijk uit Lingewaard. Het streven is om een kwalitatief goed koor neer te zetten, dat door zijn uitstraling zorgt voor optimaal entertainment, zo legt Huting uit. “Zodanig, dat het mensen raakt, ontroert en vermaakt. Muziek is leven; leven is muziek.”

GuG heeft vanmiddag wat Gèntse lui gespot.  Zangers, mar ok heel veul toeschouwers. Eén er van is Willy Evers, badmeester van misschien wel het môiste  zwembad van Lingewaard.  Er is vanmiddag gepraot um op Walburgen op te tréje.  Niet op het strand, mar op het waoter!

Kamerplanten

De kortingsactie voor kamerplanten gé gewoon deur. Het is gezond voor je knip en  leefomgeving.

Kamerplanten zijn niet weg te denken bij een stijlvol ingericht interieur. Ze zorgen ook voor een warme en opgewekte sfeer in huis. Maar dat niet alleen,  zegt Bert van Deelen, veel kamerplanten hebben een gunstig effect op je gezondheid.  Vooral luchtzuiverende planten brengen gezondheidsvoordelen met zich mee.

De hele maand januari is het gezondheid troef aon de Langstraot. Er is keus uit ruim tweehonderd kamerplanten. Kamerplanten zuiveren de lucht, legt Bert uit. Het verminderd klachten als, op zien Gendt’s gezei’jt. koppien en dreuge oge. (vertaling: hoofdpijn en droge ogen) Er zijn zelfs kamerplanten die bekend staan als luchtzuiverende planten. De ‘ouderwetse’ sanseveria is er één van.  Ook die staat bij Bert!

Korting

Een plant van  Bert is financieel ook voor de knip gezond.  Zijn hele assortiment kamerplanten gaat in januari met 15 procent korting langs de kassa. 

Hij koppelt zijn slimme plantenbakken aan een rustig leven. Een ingebouwd waterreservoir zorgt er voor dat je kamerplanten met héél weinig omzien altijd voldoende water en voeding krijgen.

Frits Joosten. De mond open um heerlijk te zinge en ..............
 
 

 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement