Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Nijmeegsestraat blijft lang een bouwput    (dinsdag 22 september ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 

Maak je borst maar nat. De Nijmeegsestraat is voorlopig nog niet van Liander af. Naar verwacht tot volgend jaar maart wordt er gegraven om gasleiding en kabels te vervangen. De gemeente maakt zich ondertussen op voor rioolvervanging in combinatie met een herinrichting. Het complete wegdek gaat van De Klok tot de Kruisstraat er uit. De gemeentewoordvoerder verwacht dat ze in november beginnen. Een planning is bij de gemeente over een paar weken bekend. De weg blijft lange tijd een bouwput.

Netbeheerder Liander wroet in de grond om de toekomstige bewoners van de wijk Vleumingen West van voldoende elektriciteitscapaciteit te voorzien. Ook de gasleiding wordt vervangen. Volgens de woordvoerder van Liander beseft de netbeheerder dat graafwerkzaamheden voor een woning en op straat eenmaal gepaard gaan met de nodige overlast. “Wij doen er alles aan om dat zo veel mogelijk te beperken.” De bedoeling om vooraf een informatiebijeenkomst te houden is door de komst van corona niet gelukt. Voor informatie is een app opengesteld, weet de woordvoerder. Aanwonenden kunnen met al hun vragen over de werkzaamheden rechtstreeks bij de aannemer terecht. “Nogmaals, het blijft onze aandacht om de overlast zo veel mogelijk te beperken.”

Liander verwacht dat hun klus tot maart volgend jaar kan duren. Arbeiders op straat  laten zich daar niet over uit. Wel dat het een ‘helse klus’ is. Het graven wordt bemoeilijkt door aanwezigheid van puin. Veel puin, zo  wordt verzucht. Bovendien zijn niet alle kabels van KPN door de gemeente in kaart gebracht. De graafmachine moet daarom heel voorzichtig te werk gaan. De kabels van Liander staan ook nog onder spanning. En dan al dat puin werkt ook niet mee. Soms zijn ze puur aangewezen op de bats. Bij tijden lijken ze op archeologen die met alle voorzichtigheid centimeter voor centimeter kabels en een gasleiding blootleggen. Vleumingen lijkt nog een lange weg te gaan.


 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement