Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Loodvrij vissen    (maandag 8 juni ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 

Loodvrij vissen staat bij waterbeheerders al jaren hoog op de agenda. Per jaar laten de 1,2 miljoen Nederlandse sportvissers 524.000 kilo lood in het water achter, en daarmee zijn ze grootste  bron van lood in ons water. Met trots laat het bestuur weten dat HSV De Snoek de tweede vereniging van Nederland is die start om loodvrij vissen in haar viswateren te stimuleren. GuG was erbij toen het eerste bord bij ingang van de kanovijver werd geplaatst. Ook zwembad Walburgen is van borden voorzien.

De kanovijver is erg populair bij de Gendtse jeugd. Niet verkeerd om hier te beginnen. Naast risico’s voor het milieu levert het aanraken van lood al een groot gevaar op. De Snoek haakt hier graag op in.  “Lood is vervuilend en ongezond voor mens en dier dus als vereniging willen we daar zo snel mogelijk vanaf, vooral voor de jeugd en toekomstige generatie”, zegt voorzitter Jo Rensen.

Kiezelkeitjes

De actie van HSV de Snoek moet een vervolg krijgen in heel Nederland. Lood is als gevolg van regelgeving hard op weg om uit de sportvisserij te worden verbannen, laat Sportvisserij Nederland weten. Als alternatief voor het gebruik van lood is een groeiend aantal producten in de handel. Maar ook eigenhandig gefabriceerde alternatieven kunnen worden gebruikt. Zoals ijzer, steen, beton, glas en tungsten lenen zich hier uitstekend voor. Secretaris Bert van Vorselen weet dat sportvissers kiezelkeitjes met verschillende gewichten gebruiken.  Gaatje er doorheen boren en klaar voor gebruik.

Inruilactie

In samenwerking met Hengelsport Huissen is HSV De Snoek een inruilactie gestart. Jeugdleden kunnen in de winkel gratis hun loden voerkorfjes inruilen voor een milieuvriendelijk en loodvrij alternatief. In de winkel ligt een ruime sortering aan loodvervangers.
 

De stalen palen zijn geschonken door: 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement