Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Oud papier weer bij De Bataven  (donderdag 12 juni ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 

Er komt een moment dat het oud papier weer wordt opgehaald door De Bataven. Over op welke wijze gaat wethouder Theo Janssen met de vereniging in gesprek. Dat antwoord kreeg het CDA-raadslid Theo Peren tijdens het vragenuurtje van de raadsvergadering.

Door de coronamaatregelen word het oud papier in Lingewaard opgehaald door medewerkers van Remondis. De gemeente vindt het niet verantwoord om groepen vrijwilligers samen te laten komen. De klachten zijn behoorlijk, mensen willen terug naar het oude. Ook raadslid Peren. Ruim veertig jaar lang is het volgens hem vlekkeloos verlopen en nu moet het ineens worden opgehaald door Remondis, schampert hij tijdens de raadvergadering.  Janssen zegt in zijn beantwoording dat de vergoeding aan de vereniging gedurende deze periode gewoon worden doorbetaald. Over de invulling naar de toekomst is hij minder concreet. “Als Remondis stopt met eigen mensen dan  zitten we weer met Remondis en de verenigingen om de tafel op welke wijze we het weer gaan oppakken.”

 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement