Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Schoolontbijt    (woensdag 4 november ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het Nationaal Schoolontbijt  zet zich in om kinderen te leren met een goed ontbijt hun dag te beginnen. Meester Alwin erkent tegenover zijn leerlingen dat hij soms zondigt. Vooral in het weekeinde. Doordeweeks zit hij wel aan de ontbijttafel, zegt hij. Als hij de vraag in de groep gooit wie er ’s morgens nooit ontbijt, steekt een leerling eerlijk zijn vinger op. Ik heb geen honger is zijn antwoord. Een goed ontbijt houdt je bovenkamer scherp, doceert de meester. “Vooral op jullie leeftijd vreet het leren op school veel energie.”

Gezond ontbijten is belangrijk, is landelijk door deskundigen aangetoond. Het pakket wordt ieder jaar opnieuw samengesteld volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Elk pakket is voor 25 leerlingen. De inhoud varieert, maar de gezonde keuze voor ieder kind blijft natuurlijk! Op tafel ligt daarom volkorenbrood, volkorenbollen, minikrentenbollen en volkoren crackers.

Het getoonde filmpje zorgt voor hilariteit bij groep 8. Door veel vezels te eten kun je goed poepen, zegt de spreker.

Komkommer en een gekookt eitje valt in de smaak. Helaas, het pakket was zuunig met eitjes. Blage uit ons durp zien opgevoed met een ei. In veel klassen moest er dan ook gedeeld  worden.

 
 

Met beleg was  de keuze uit  30+ kaas, appelstroop en Bonne maman jam. Als toetje een appel.

Geen pindakaas en vooral géén hagelslag. Bij de eerste edities zat er wel hagelslag in het ontbijtpakket.  Sinds 2014 bieden we basisscholen het beste ontbijtvoorbeeld met een uitgebreid, gezond en gevarieerd pakket volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Superlekker, maar zonder hagelslag. Hagelslag, lekker. Maar het leverde toen  nog problemen op toe het in het pakket zat. Er werden in de Tweede Kamer zelfs kritische over  vragen gesteld.

Maar hagelslag is écht lekkerrrrrr. De keus is snel gemaakt. 30+ kaas, mwah, dan maar geen extra broodje. Dat ontdekt ook juf Inge Scholten. Ze heeft een pak hagelslag uit de lerarenkamer gehaald. Als een speer gaat het pak door de klas gaat. Dat geeft morgen wel gedoe, weet ‘stoute’ juf Inge met een lach. Ze weet zich gesterkt door haar achterban.  Hun ontbijt was héél lekker.
 

Hagelslag? Hier smullen!

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement