Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Walburgen beleeft! helpt in coronatijd    (maandag 11 mei ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 

Zwemmers kunnen vanaf vrijdag 15 mei weer een duik nemen in het mooiste natuurzwembad van Lingewaard. Stichting Walburgen Beleeft! is al eerder begonnen. En hoe. Zonder dat jeugdvendelier van Sebastianus  Owin van de Horst het in de smiezen had  heeft hij de aftrap gegeven van de openlucht coronafaciliteiten, verzorgd door Walburgen Beleeft! Op 20, 27mei en 3 juni houdt de stichting met medewerking van Sjors Sportief een klim/klauter activiteit voor de jeugd.

Peter Cobussen zei het vorig jaar al.  Er komt straks veel meer reuring op Walburgen.  Geholpen door de coronacrisis komt die verwachting al heel snel uit. Verschillende verenigingen komen naar Walburgen als alternatief voor hun vaste plek die vanwege de coronamaatregelen niet beschikbaar is.

Het begon met het verzoek van Sebastianus die twee avonden wilde repeteren. De gemeente was akkoord en zelfs zo enthousiast dat ze Walburgen voor heel Lingewaard hebben aangewezen als alternatieve locatie.

Maar dat betekent voor de stichting wel een hoop werk, weet Peter Cobussen inmiddels. De gemeente heeft een protocol opgesteld met een aantal bepalingen.Op de eerste avond staat hij als veiligheidsfunctionaris aan de poort. Hij mag ouders en overige toeschouwers er op wijzen dat voor hun de poort gesloten is.Willy Evers loopt ook in een hesje. In zijn hand een lint met de boodschap houd afstand van anderhalve  meter. Hij was op het terrein aanwezig als toezichthouder.  Walburgen Beleeft! is ook verantwoordelijk voor de hygiëne op de toiletten. Boa’s houden controles op strikte naleving van de gemeentelijke voorschriften. 

 Toekomst voor Walburgen.   

Tweestroom volleybal is er ma-di-woe-don-vrijdag tussen 17.00 en 20.00 uur. Hiervoor is het veld  met een baan uitgebreid.

Schuttersgilde Sebastianus en Thetis zijn er op twee avonden. Verder komen Cilia Fit en Dans over de Linge. Turnvereniging Zwieps oefent op de zaterdagochtend.
 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement