Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Tichelaarvest verzacht de pijn   (maandag 23 november ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Als leerlingen van groep 1-2 in de kring hun plekje zoeken staat de buitendeur wijd open. Buiten is het amper 5 graden. Tja, corona hè, zegt  stamgroepleidster Yvonne hoofdschuddend. De Gendtse schoolgebouwen hebben geen mechanische ventilatie. Om aan de minimaal geldende eisen van het Bouwbesluit te kunnen voldoen is ook IKC De Tichelaar aangewezen op ‘spuiventilatie’. Mooi woord voor natuurlijke ventilatie. Op zijn Gendts gezegd, ramen en deuren open! Een Tichelaarvest is het antwoord.  

 

In de wintermaanden is dit natuurlijk best onaangenaam, zegt directeur Joren Heijnen. Om de pijn  wat te verzachten heeft stichting Atos voor hun scholen in Bemmel, Gendt en Huissen vesten aangeschaft. Mag ik die echt houden, vraagt een knulletje aan Joren. “Zeker, je mag hem zelfs mee naar huis nemen.”

De vesten vallen naadloos samen met het thema binnen de hele school 'Jij en Ik' en bovenbouw 'kleding en sport'.

 ‘Jij en ik’ is het nieuwe thema wereldoriëntatie dat recent van start is gegaan.  Via een digitale weekopening hebben kinderen een filmpje, gemaakt door stamgroepleiders, gezien dat ging over gezond leven, voeding en The Daily Mile.

The Daily Mile is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk en overgewaaid naar veel scholen in ons land. Ook IKC de Tichelaar is hierbij aangesloten met als doel een gezonde leefstijl. En dat geeft blije en fitte kinderen, weet Joren inmiddels. “Het is een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden.” Het streven is om dit wekelijks twee tot drie keer te doen. Als het aan The Daily Mile NL ligt hoeft een dagje minder goed weer geen reden te zijn om de benen niet te strekken. ”Zie het weer als een aanwinst, niet als een drempel . Kinderen reageren op de seizoenen. Jassen aan als het koud en nat is en truien uit als het warm is.”
De Tichelaarvesten zijn dan een uitkomst!

 

Koud? Nee hoor!

 Naar The Daily Mile 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement