Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Uutgaon ien eige durp  (zaterdag 7 maart ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 

Op het programma van Cultureel Podium Gendt (CPG) staat de première van #temmenvanhetbeest van Theatergroep het WeB uut Uden. Hun vooraankondiging is veelbelovend en spannend. “In deze bloedstollende thriller duikt Marjolein na een aanranding te hebben overleefd samen met haar twee beste vriendinnen Debbie en Patricia onder in een huisje in de duinen. Wanneer haar overvaller haar daar weet te vinden, besluit Marjolein terug te vechten en hem met meer dan gelijke munt terug te betalen. Ze gaat ver, maar gaat ze té ver?”  

Uutgaon ien eige durp.  Cultuur snuiven? Kan dat wel? GuG nam de koop op de som en neemt plaats in ons theater Providentia. De deur naar de theaterzaal is nog gesloten, maar in de foyer is het al gezellig bezet. Voorzitter Sjaak  Hendriksen vertelt dat dit hun derde avond is. Ze kunnen nu al een vaste groep bezoekers verwelkomen. CPG is vorig jaar opgericht waarbij ze met verschillende avonden aftasten wat het juiste format voor Gendt is. Toneel mag een blijvertje worden.

GuG is geen tv-kijker. Op de bank kunnen zelfs bij een thriller de ogen dichtvallen. Niet bij  #temmenvanhetbeest. Aanranding op het toneel van Providentie. Het gaat er soms heftig aan toe. Na een gevecht zijn de rollen omgedraaid.   

Er wordt op het scherpst van de snede gespeeld. De aanrander is gewond  en vastgebonden in een hondenbench opgesloten. Hoe ver mag het slachtoffer gaan  om gerechtigheid te krijgen? En wat als gerechtigheid niet rechtvaardig is? Ze wil geen politie bellen, want ze wordt toch niet geloofd. Vriendinnen krijgen stevig meningsverschillen.

In voorgaande voorstellingen heeft Theatergroep het WeB  bewezen het publiek te boeien met hun spannende voorstellingen. En dat was ook in theater Providentia zeker het geval.

In september staat de vierde avond van Cultureel Podium Gendt op de agenda.

Wie voor tv ook in slaap sukkelt, volg dan het komende programma Cultureel Podium Gendt.

Uutgaon ien eige durp.  Cultuur snuiven? Kan dat wel? Zeker!

 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement