Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Plannen blijven vaag  (maandag 29 juni) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 

Vorig jaar heeft de gemeente gesprekken gevoerd met de eigenaren van Warenhuis van Driel en Im Weissen Rössl. Concrete plannen bleven onder de oppervlakte. Wethouder Helga Witjes zei te verwachten dat het opknappen van het warenhuis na de zomer zou kunnen beginnen. De gemeenteraad begint ongeduldig te worden en heeft vragen gesteld. De plannen blijven vooralsnog vaag.

De voorgestelde plannen voor locatie Im Weissen Rössl, waren te fors, meent het college. “Ten aanzien van de locatie Im Weissen Rössl kunnen wij melden dat er verkennende gesprekken zijn gevoerd. In eerste instantie wilden initiatiefnemers 28 appartementen op deze locatie. Dat plan is te intensief en ook niet stedenbouwkundig passend bevonden op deze locatie.” De initiatiefnemers hebben het plan ingetrokken. Ze moeten genoegen nemen met minder appartementen.

Wat betreft de locatie Warenhuis van Driel en het pand van klusbedrijf Vos zijn de plannen minder rigoureus. Hier weet het college te melden dat er een plan wordt uitgewerkt om ‘enkele huurappartementen’ te kunnen realiseren. Over een mogelijke tijdspad wordt niet meer gerept.

Lees ook: Warenhuis van Driel niet gesloopt

 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement