Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Verkeersexamen IKC de Tichelaar  (donderdag 8 april ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het durp wordt overstelpt met fietsende blage. Allen met een hesje om hun schouders. De een lacht ontspannen naar GuG. De ander volgt het parcours en het verkeer met een gespannen gelaat.  Examen doen is een serieuze zaak. Zeker om niet thuis te hoeven komen zonder een diploma. Naast een zwemdiploma, wellicht het tweede papiertje in hun jonge leven. Leerlingen zijn geslaagd voor het VVN praktisch verkeersexamen, als ze 80% van de te behalen punten gehaald hebben. Bij verkeersgevaarlijk gedrag, zoals doorrijden bij een rood verkeerslicht of bij een ernstige voorrangsfout is de leerling gezakt, ongeacht het aantal punten dat verder gehaald is.

Pasen is voorbij. Het is vandaag rond 9 uur toch amper 3 graden. Auto’s rijden al in overvloed. Het zonnetje laat zich ien ons durp bij tijden spaarzaam zien. Laten we blij zijn dat we het winterse  weer van gisteren niet hebben, zo is toch globaal de opgewekte stemming van jury-ouders die langs het parcours zitten. De hoofdrolspelers zijn examenkandidaten uit groep 7 en 8 van IKC de Tichelaar en IKC de Vonkenmorgen.   Bij het afslaan keurig de hand uitsteken is ze kennelijk op school bijgebracht. Er zijn ook heerlijke durpse momenten. Volgens het reglement hoort er op de weg , minimaal 1 minuut tussen een leerling te zitten. GuG heeft gezellige groepjes gezien.   

Vanwege corona was er vorig jaar geen verkeersexamen.  En het geheel is zo belangrijk zegt Veilig Verkeer Nederland. “ Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen zelfstandig fietsen. Veel kinderen geven aan dat ze het leuk vinden om te fietsen, maar dat ze het verkeer vaak ook moeilijk en eng vinden.”

Het onvoorzien gedrag van weggebruikers vinden ze lastig. “Hoewel kinderen uit de bovenbouw al best groot lijken, blijven het gewoon kinderen. Het verantwoordelijkheidsgevoel is ook nog niet zo groot op deze leeftijd.”

Pfff. Ze zijn allemaal voor het examen geslaagd. Over pakweg 5 jaar zijn deze kinderen wellicht bezig om hun rijbewijs te halen.
 

 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement