Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
De lelijkste straat?  (donderdag 23 september ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 

 De bouw van een bedrijfshal van zeven meter hoog in het Galgendaal heeft bij een bewoner al een paar maanden kwaad bloed gezet. De huizen raken steeds meer ingesloten door het verder oprukkende industrieterrein, vindt de bewoner die zonder succes bezwaar heeft gemaakt. Het bezwaarschrift is 3 dagen te laat is ingediend. De bedrijfshal met kantoor wordt gebouwd voor Hans Hoogveld Elektra.

De bezwaarmaker schetst zijn woonomgeving. Een rustige, landelijke straat onderlangs de dijk, met ruime vrijstaande woningen. En nu? “Nergens langs heel de Waaldijk rondom Gendt is er geen lelijker plek aanwijsbaar als deze.”

Het bezwaarschrift is dan ook een rits van teleurstelling en problemen. “Het is nu al zo erg, dat het voor ons voelt als afgesneden van het Galgendaal en vervreemd van het dorp Gendt.” De bewoner vreest ook voor andere eigenaren een forse verkoopwaarde van hun huizen. Voor de eigen woning wordt tegen de bouwhoogte aangehikt. Het zal te veel licht en vooral zonlicht wegnemen, zo schrijft de bezwaarmaker.

Verkeer

Er wordt uitgebreid stilgestaan bij het verkeer. Het zou nu al kommer en kwel zijn. “Het Galgendaal is een doodlopende straat, die niet berekend is op het huidige zware verkeersaanbod. Vrachtwagens die moeten laden en lossen, moeten achterwaarts de hele lange weg terugrijden, omdat er geen gelegenheid is tot keren. En daar gebeuren doorgaans veel ongelukken mee.” Hoe zal dat uitpakken, als er nog veel meer bedrijfswagens gebruik gaan maken, zo is de vraag.

En over zo’n drukke weg maken veel scholieren gebruik. En dat zou in de toekomst alsmaar meer worden. “U zou eens moeten laten opnemen op hoe gevaarlijk het momenteel in het Galgendaal is."

Het Galgendaal is een doodlopende straat, die niet berekend is op het huidige zware verkeersaanbod”, schreef de bezwaarmaker in maart aan het college.
De procedure voor een omgevingsvergunning gaat echter via de ODRA. Een bezwaarschrift moet daar binnen 6 weken worden ingediend. De Commissie van advies voor de bezwaarschriften heeft het college geadviseerd het bezwaar niet ontvankelijk te verklaren.

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement