Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Poelwijklaan geknipt (dinsdag23 februari ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 

De Poelwijklaan is geknipt. Vandaag zijn de statige Italiaanse populieren voor de helft gekortwiekt. De werkzaamheden zijn een onderdeel van een ruimer plan dat het college in 2019 heeft vastgesteld. Om van ad-hoc maatregelen af te zijn is Lingewaard toen begonnen met een grootschalig groenbeheersplan op en rond Walburgen.

Doelen, eindbeelden en onderhoudsplanning zijn voor de komende jaren vastgelegd. Aanleiding voor deze aanpak is een verzoek van De Bataven. Het groen al stevig op de schop gegaan. De aanpak wordt breed gedragen door de overige gebruikers als Thetis, IJsclub Nooitgedacht en Hengelsportvereniging de Snoek.

Op verschillende plaatsen is er al flink gesnoeid, maar ook nieuw groen aangeplant. Bijvoorbeeld langs de visvijver. De Italiaanse populieren staan als beeldbepalende afscheiding langs de weg. Op 8 meter hoogte moeten de bomen sowieso geknot en regelmatig gesnoeid worden. Dit is een zeer arbeidsintensieve beheervorm, vindt de gemeente. Daarom worden de populieren teruggebracht tot zo’n 4 meter, nog voldoende om de windkerende functie aan het water te garanderen, zo zegt de gemeente.

Rond de visvijver staan wilgen van circa 50 jaar oud. Slechte exemplaren worden vervangen. 

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement